Vaslui dă lecții Constanței în materie de parcuri

Când spui Vaslui, te gândești probabil la un oraș sărac, la niște bancuri cu moldoveni, dar nu la parcuri frumoase. Cum naiba, parcuri în Vaslui?

„Trebuie să mergi să vezi cum arată Copoul. O să fii uimit”, mi-a spus un amic.

N-am rezistat curiozității și, zilele trecute, cum tot eram în zonă, am dat o fugă în parcul lor, care se numește după cel din Iași.

Ei bine, avea dreptate. Parcul din Vaslui arată mult mai bine decât cel din Constanța (la Tăbăcărie mă refer, că altele nici nu prea avem).

Spațiile verzi sunt îngrijite, sunt flori peste tot, am văzut un teren de sport bine pus la punct pe care se jucau niște copii. N-am văzut în schimb gunoaie sau tineri care scuipă semințe pe jos. Poate-am avut noroc. În schimb, multă lume profita de weekend și de umbra copacilor.

Parcul a fost înființat în 1986, pe o suprafață de 28 de hectare. După 2006, a fost modernizat și i s-au adăugat un loc de joacă pentru copii, alei, un parc chinezesc şi un teren de tenis. Jumătate din suprafață a fost repopulată cu arbori şi arbuşti cum nu se mai întâlnesc în această zonă a ţării. Aleea principală a parcului este străjuită de statuile lui Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Alecu Russo, Mihai Eminescu, Ion Creangă. Dacă vă plac veverițele, găsiți câteva familii acolo.

În plus, primăria organizează aici o serie de evenimente.

Concluzia: și în Vaslui se poate.

Vă recomandăm și:

În lipsă de parcuri, constănțenii își petrec timpul liber în parcarea de la LIDL

Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Cluj amenajează un parc nou, de 45,5 hectare; city managerul Constanței promite 12 hectare de spații verzi în 4 ani

Felicia Ovanesian: „Facem un parc. Relocăm RAR-ul”. Vergil Chițac: „Nu vreau să mă antepronunț”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea3 thoughts on “Vaslui dă lecții Constanței în materie de parcuri

  1. Niste prosti.N-au invatat sa fure .Constanta a facut fericiti niste “clienti” umpland un parc de doar cateva hectare (vecin cu primaria) cu sute de tone de postamenti de beton pentru a sustine pietroaie vechi de peste 1000 de ani !!

  2. O fi mai nou ca cel din Iasi dar este mai mare cu 1 hectar fata de parcul din Iasi, iar in viitor apropiat va fi si mai mare si mai frumos pentru ca se are in vedere o extindere pe suprafata unde au fost serele din Copou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Decesul nr. 1268 pus pe seama coronavirusului în județul Constanța

Sun Aug 22 , 2021
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.423 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.268 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Cel mai recent caz a fost raportat ieri. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 63 de […]