Vaslui dă lecții Constanței în materie de parcuri

Când spui Vaslui, te gândești probabil la un oraș sărac, la niște bancuri cu moldoveni, dar nu la parcuri frumoase. Cum naiba, parcuri în Vaslui?

„Trebuie să mergi să vezi cum arată Copoul. O să fii uimit”, mi-a spus un amic.

N-am rezistat curiozității și, zilele trecute, cum tot eram în zonă, am dat o fugă în parcul lor, care se numește după cel din Iași.

Ei bine, avea dreptate. Parcul din Vaslui arată mult mai bine decât cel din Constanța (la Tăbăcărie mă refer, că altele nici nu prea avem).

Spațiile verzi sunt îngrijite, sunt flori peste tot, am văzut un teren de sport bine pus la punct pe care se jucau niște copii. N-am văzut în schimb gunoaie sau tineri care scuipă semințe pe jos. Poate-am avut noroc. În schimb, multă lume profita de weekend și de umbra copacilor.

Parcul a fost înființat în 1986, pe o suprafață de 28 de hectare. După 2006, a fost modernizat și i s-au adăugat un loc de joacă pentru copii, alei, un parc chinezesc şi un teren de tenis. Jumătate din suprafață a fost repopulată cu arbori şi arbuşti cum nu se mai întâlnesc în această zonă a ţării. Aleea principală a parcului este străjuită de statuile lui Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Alecu Russo, Mihai Eminescu, Ion Creangă. Dacă vă plac veverițele, găsiți câteva familii acolo.

În plus, primăria organizează aici o serie de evenimente.

Concluzia: și în Vaslui se poate.

Vă recomandăm și:

În lipsă de parcuri, constănțenii își petrec timpul liber în parcarea de la LIDL

Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Cluj amenajează un parc nou, de 45,5 hectare; city managerul Constanței promite 12 hectare de spații verzi în 4 ani

Felicia Ovanesian: „Facem un parc. Relocăm RAR-ul”. Vergil Chițac: „Nu vreau să mă antepronunț”


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.