Verde pentru politicieni, restricții pentru elevi

PNL se pregătește de congres. Se va desfășura fizic și sunt așteptați circa 5.000 de persoane.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că accesul în sală se va face în baza certificatului de vaccinare sau a unui test negativ. Orban afirmă că 80% dintre delegaţi sunt vaccinaţi, iar cei care nu au fost imunizaţi prin vaccinare vor participa la Congres după ce vor face teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Am mai luat o decizie, pe care o luasem, numai că am formalizat-o deja sub formă de decizie a Biroului Politic Naţional, şi anume aceea ca toate persoanele care vin la Congres să fie vaccinate sau să aibă un test valid. Conform prevederilor legate de certificatul verde, pe analiza delegaţilor, avem o pondere foarte mare de delegaţi, de peste 80%, care sunt vaccinaţi. Pentru toţi ceilalţi este obligatorie realizarea fie a unui test de tip Real Time PCR, fie a unui test antigen, în termenele prevăzute”, a declarat preşedintele PNL sâmbătă, după Biroul Politic Naţional PNL.

Orban a menţionat că vor fi organizate şi câteva puncte de testare.

Toate bune până aici.

Haideți să comparăm însă politicienii cu elevii.

Iată un caz concret: dacă un elev este contact direct cu o persoană depistată pozitiv, este obligat să intre în carantină 14 zile. Nu i se face niciun fel de test! Pur și simplu se emite decizie de carantinare. Chiar dacă persoana cu care a fost contact direct nu are niciun simptom și a fost vaccinată (dar, cu toate acestea, este pozitivă).

Elevul nu are dreptul de a intra la cursuri în aceste 14 zile. Dacă școala nu poate oferi suport tehnic pentru cursuri online, e condamnat să se uite pe pereți 14 zile.

De ce politicienii pot intra în săli cu 5.000 de oameni pe baza unui test negativ, dar elevii nu pot intra în sală de curs cu un test negativ?

Ar trebui să răspundă politicienii care au decis acest lucru.

Să nu uităm: pentru elevii sub 12 ani, vaccinarea este imposibilă.

De la începutul școlii, 12 clase din județul Constanța au trecut la învățământ online, din cauza elevilor cu covid.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un șofer a murit după ce a căzut cu mașina într-o râpă

Sat Sep 18 , 2021
Astăzi, în jurul orei 12.00, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe un drum de exploatare agricolă din comuna Topraisar. Conform primelor cercetărilor, s-a stabilit că un bărbat, de 26 de ani, a condus un autoturism care s-a răsturnat într-un canal de irigații. „În […]
accident-mortal