Vergil Chițac, 2019: „Zeci de străzi au devenit, peste noapte, cu sens unic. O nebunie”

„Primarul Făgădău ia decizii greșite pentru șoferii constănțeni. Ce trebuia să facă.

Românii au o vorbă înțeleaptă: măsoară de șapte ori și taie o dată. Din păcate, primarul Constanței n-o știe. Primarul „Răzgândilă”.

De câțiva ani, nu de ieri, de azi, primarul Făgădău a început o campanie de instituire a unor sensuri unice în oraș. Așa i-ar fi spus, chipurile, niște specialiști ai unei bănci europene, specialiști pe care nimeni nu i-a văzut la față, care nu au prezentat niciodată – nici ei, nici primăria – un studiu de trafic profesionist, așa cum se face.

Zeci de străzi au devenit, peste noapte, cu sens unic. Precum croitorașul cel viteaz din basme, primarul, schimba nu 7, ci 50 de străzi dintr-o dată, de exemplu, în cartierul Coiciu. Pe străzile unde nu era necesar. N-a făcut-o însă niciodată pe străzile unde chiar era nevoie, pe Răsuri, de exemplu.

A urmat strada Unirii, fapt care i-a scos pe oameni în stradă. Apoi strada Dumitru Marinescu și iar agenții economici au protestat.

Primarul „Răzgândilă”, după ce a dat peste cap traficul, a revenit, parțial, asupra deciziilor. A schimbat, de exemplu, sensul unic de pe trei străzi din Faleză Nord, Pescarilor, Grozești și Dragoslavelor. Pe 4 noiembrie a instituit sens unic pe strada Dumitru Marinescu din Inel II. Pe 12 noiembrie a hotărât să-l desființeze. A instituit sens unic pe strada Petru Vulcan, anul trecut, apoi a revenit și a făcut strada cu două sensuri de circulație. Luna trecută a revenit (din nou) și a instituit (din nou) sens unic. Exemplele pot continua.

O nebunie. Poliția locală nu e pusă să supravegheze că se circulă corect, ci stă la pândă să mai prindă un șofer care nu plătește parcarea, iar oamenii sunt nevoiți să se descurce singuri în trafic.

Ce trebuia și trebuie să facă primarul Făgădău?

În primul rând, să nu ia decizii din birou. Să trimită directorii din primărie în stradă, să discute cu oamenii. Până acum, n-au fost băgați în seamă. Nu poți să faci sens unic pe o stradă numai pentru a-i crea locuri de parcare unui individ care ridică un bloc între case, fără să asigure locuri de parcare. Ești primarul tuturor constănțenilor, nu numai al celor care distrug orașul construind blocuri între case.

În al doilea rând, după ce discută cu cetățenii, trebuie să îi asculte și se implementeze soluțiile cu care vin aceștia.

În al treilea rând, măsurile trebuie explicate. Arătați-ne studiile care stau în spatele lor, valorile de trafic înregistrate, soluțiile alternative la care v-ați gândit, oportunitățile create, problemele care pot apărea și modul în care le veți combate.

Nu sunt împotriva sensurilor unice, dar ele trebuie făcute pentru oameni, nu împotriva lor și cu cap, nu în bătaie de joc. Chiar nu e acceptabil sa tragi câteva dungi pe asfalt și să te lauzi apoi că ai creat locuri de parcare.

Orașul acesta este al constănțenilor, nu al unui vremelnic primar.”

Textul e mai sus a fost postat de Vergil Chițac pe pagina sa Facebook în 2019.

Azi, Primăria Constanța a anunțat că mai instituie câteva sensuri unice: Primăria Constanța instituie noi sensuri unice, sperând că va fluidiza traficul


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dezastru la simularea națională: matematica, un chin

vin feb. 23 , 2024
Rezultatele la simularea națională arată un adevărat dezastru în învățământul românesc. Mai mult de jumătate din elevi nu au reușit să obțină notă de trecere. La nivel național, au obținut note mai mari sau egale cu 5 puțin peste 42% din elevi, în timp ce la nivelul județului Constanța procentul […]
elevi

V-ar putea interesa și: