Vergil Chițac, 2020: „Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!” Vergil Chițac, 2021: un milion de euro pentru beculețe

Spitalul de Boli Infecțioase e în continuare închis, în urma tragicului incendiu din această toamnă. Primăria alocă un milion de euro pentru iluminatul de Crăciun

Orașul Constanța nu a avut luminițe de sărbători de Crăciun în 2020. A fost o decizie asumată a conducerii primăriei. O decizie bună, așa cum explica și primarul Vergil Chițac.

Ca să nu rămână cu totul în benză, primăria a cerut ajutorul unor firme private. Multe au răspuns pozitiv și au împodobit câteva zone din oraș pe banii lor. Și a ieșit bine. Ba chiar în unele locuri foarte bine, pentru că s-a creat concurență între aceste firme. De pildă, la locurile împodobit de Pescăria lui Matei sau Solid House își făcea lumea selfie.

Iată ce spunea atunci primarul:

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități! Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860 440 lei, iar în anul 2019 s-au investit 54 334 lei. Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța. Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!”, a transmis primarul Constanţei.

Anul acesta s-a răzgândit. Pandemia a revenit în forță, Spitalul de Boli Infecțioase a ars, ucigând șapte constănțeni, și este în continuare închis, parcurile promise de Felicia Ovanesian au rămas povești de adormit copiii, mii de elevi nu au în continuare săli de sport și învață, ca minerii, în două șuturi. Cu toate acesta, Primăria Constanța va cheltui un milion de euro pentru iluminat festiv. Contractul a fost câștigat de o firmă din Buzău, care s-a făcut remarcată în județ după ce a amenajat de Crăciun parcul din comuna Peștera.

Contractul din Constanța prevede trei loturi.

  • LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile si sensurile giratorii aferente, precum si intrările în oraș.
  • LOT II Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.
  • LOT III Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor).

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residence4 thoughts on “Vergil Chițac, 2020: „Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!” Vergil Chițac, 2021: un milion de euro pentru beculețe

  1. Mizerabil! Orașul plin de șantiere stradale, capace de canalizări care nu sunt la același nivel cu asfaltul, spital închis și …..multe altele .

  2. Prea va kkti pe voi..anul trecut când nu a fost împodobit,v ati plâns ca de ce nu este.. anul asta iar nu va convine:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ludovic Orban, exclus din PNL

Fri Nov 12 , 2021
Fostul lider liberal Ludovic Orban a primit decizie de excludere din PNL în şedinţa de vineri a Biroului Executiv al partidului, care urmează să fie validată de Consiliul Politic Naţional. Au fost înregistrate 31 de voturi pentru excludere şi două voturi împotrivă. Votul a fost secret. Cel care a propus […]
Ludovic Orban, președintele PNL