Vergil Chițac: „270 de milioane de lei din banii constănțenilor au ajuns la bugetul de stat!”

vrgil chitac senator constanța
Senatorul Vergil Chițac

Senatorul independent Vergil Chițac spune că 270 de milioane de lei din banii constănțenilor au ajuns la bugetul de stat.

Este vorba despre deja celebrul excedent de care vorbește, de ani buni, primarul PSD Decebal Făgădău.

Într-un comentariu pe Facebook referitor la un articol publicat de ziarul nostru despre deficitul bugetului Constanței, senatorul Vergil Chițac a punctat câteva aspecte. Atrage, de exemplu, atenția că în Constanța se puteau face, cu 270 de milioane de lei, o sală polivalentă ca la Cluj Napoca, un stadion modern, un bazin olimpic asemănător celui din Brașov și se putea reabilita Cazinoul.

* Fondurile europene absorbite sunt de-a dreptul ridicole…217 mii lei la un oraș de dimensiunea Constanței e infim. E adevărat că banii europeni nu sunt interesanți că-s mai greu de furat.

* Este într-adevăr foarte îngrijorător deficitul de 85 de milioane de lei. Cum bugetul unui oraș poate fi judecat exact ca bugetul unei familii mai mari, e lesne de imaginat că dacă am cheltuit mai mult cu 85 de milioane decât am încasat, diferența trebuie s-o luăm de undeva. Cum investițiile nu se văd nicăieri însemnează că nu avem bani nici să funcționăm…nu mai vorbim de dezvoltare.

* Totuși ce s-a întâmplat cu cei 270 milioane de lei, excedentul bugetar din anii trecuți? Bani care erau păstrați pentru ultimii doi ani, să înceapă și ei ceva în oraș, ca să le scoată ochii oamenilor din perspectiva alegerilor din 2020. Hai să vă spun eu…i-a luat guvernul la ultima rectificare bugetară pentru a se încadra în ținta de 3% a deficitului bugetului consolidat. Să vedem ce se putea face în Constanța cu 270 milioane de lei, aproximativ 60 milioane Euro… o sală polivalentă ca cea de la Cluj Napoca, un stadion ca cel care se va construi în locul bătrânului Giulești pentru Campionatul European, un bazin olimpic ca cel din Brașov și un Cazino restaurat. Din păcate, banii constănțenilor în loc să fie investiți în oraș, au ajuns la bugetul de stat. Asta ca să știți de la mine pentru că ei vor să vă ascundă.

Vergil Chițac

Concluzia senatorului nu mai are nevoie de niciun comentariu:

”Oameni buni, când vezi cum arată și funcționează orașul, cum sunt administrate finanțele îți dai seama ce e în mintea celor care-l conduc. Orașul arată și funcționează ca mintea lor!”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii din Constanța au emis 32 de ordine de protecție provizorii

vin mart. 1 , 2019
De la sfârșitul anului trecut, prin intrarea în vigoare a ordinului nr. 146/ 11.12.2018, polițiștii au la îndemână un cadru legal prin care agresorii pot fi îndepărtați imediat de lângă victime: ordinul de protecție provizorie.La nivelul Poliției municipiului Constanța au fost emise 32 de astfel de ordine. „Violența în familie […]
politie masina

V-ar putea interesa și: