Vergil Chițac a reintrodus o taxă specială inventată de Radu Mazăre pe care Decebal Făgădău o desființase

Am fost în sala de ședințe a Consiliului Local (un hotel, de fapt) în 2013, în ziua când Radu Mazăre a impus, cu votul consilierilor pe care îi controla strâns, o taxă de promovare a stațiunii Mamaia.

Toată lumea trebuia să plătească, fie că era vorba de agenți economici, fie de persoane fizice.

Explicația lui Mazăre era că dacă vin turiști în Mamaia, prețul apartamentelor crește, deci și proprietarii persoane fizice trebuie să plătească, pentru că au un beneficiu.

După plecarea primarului playboy, Decebal Făgădău a decis că locuitorii din Mamaia nu mai trebuie să plătească taxa de promovare.

„Localnicii din Mamaia nu vor mai plăti taxa de promovare a stațiunii, introdusa de Consiliul Local Constanta in urma cu doi ani, iar persoanele juridice vor achita doar jumătatea din valoarea acesteia”, a anunțat primarul interimar Decebal Făgădău în decembrie 2015.

Au mai plătit persoanele fizice care aveau apartamente pe care le închiriau.

Anul acesta, taxa a fost reintrodusă pe șest. Primarul nu a anunțat nimic. O doamnă din Constanța care locuiește în Mamaia a fost la SPIT, pentru a întreba cât are de plată, și i s-a spus că trebuie să achite și taxa de promovare.

Pe 27 decembrie 2022, deci în a treia zi de Crăciun, consilierii locali au votat proiectul privind taxele și impozitele pe anul 2023. Potrivit acestuia, taxa de dezvoltare și promovare a turismului este datorată și de „operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice, care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, dar și de persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor cu destinația de locuit din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță.”

Așadar, ai apartament în Mamaia, plătești taxa de promovare.

SPIT a confirmat acest lucru printr-o postare din luna februarie 2023.

Cuantumul taxei era de 100 de lei pe an pe vremea lui Mazăre. Chițac a majorat-o la 200 de lei.

Recomandare: Vergil Chițac, primarul Constanței: „Să vă așteptați ca anul viitor să fie și Mamaia demolată”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Vergil Chițac a reintrodus o taxă specială inventată de Radu Mazăre pe care Decebal Făgădău o desființase

    1. Cel mai rau primar, Chitac dusmanul Constantenilor, Mazare era de 1000 de ori mai bun decat amiralul lui peste prajit.

  1. Buna dimineata
    Neprimarul Constantei reconfifma Inutilitatea si inanilitatea sa. Dovedeste din nou ca este in dezastru in administratie si nu face decat rau constantenilor. O mare Rusine pentru noi constantenii. RUSINEEEEE C. V.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rompetrol estimează că va plăti o taxă de solidaritate de 124,6 milioane de dolari

mar feb. 28 , 2023
Companiile petroliere au înregistrat profituri record în 2022, pe fondul prețurilor mari. De pildă, grupul OMV Petrom a înregistrat profit net de 10,3 miliarde lei. Nu este însă cazul Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, care la o cifră de afaceri de peste 6,5 miliarde de dolari a […]

V-ar putea interesa și: