Vergil Chițac are „o veste excelentă”: Guvernul a alocat bani pentru un stadion în Constanța de două ori mai mic decât cel din Cluj

Vergil Chițac a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că „a primit o veste excelentă de la Guvern.”

„A fost aprobată construirea noului stadion „Gheorghe Hagi”! Așa că nu ne mai rămâne decât să ne apucăm de treabă.”, a scris acesta pentru urmăritorii săi virtuali.

Într-adevăr, Guvernul României a aprobat astăzi, în ședință de Guvern, proiectul privind construcția noului stadion în Constanța. Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Capacitatea arenei va fi de 18.000 de locuri. Durata de proiectare și execuție a lucrărilor este estimată la 28 de luni. Stadionul va avea grad de clasificare UEFA 4 (nivel maxim, redenumit Elite).

Va mai fi construit un teren de antrenament, cu 6 piste de atletism , cu o capacitate de 1.000 de locuri. Construcția va mai cuprinde săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative și comerciale.

Caracteristicile stadioanelor în funcție de categorii. Foto: Wikipedia

Demersurile pentru ca orașul Constanța să aibă un nou stadion au fost începute de fostul primar Decebal Făgădău.

Cel mai mare stadion din Cluj, Cluj Arena, a fost construit în 2011 și aparține Consiliului Județean Cluj. Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.201 locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, noua arenă este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite (precum noul stadion național).

V-ar putea interesa și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scandal monstru în Constanța din cauza unei piste pentru bicicliști. Au intervenit trupele speciale

mie oct. 19 , 2022
Astăzi, în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Mircea cel Bătrân are loc un scandal între mai multe persoane. La fața locului au ajuns polițiștii, dar și luptători ai Serviciului pentru […]
politist mascat

V-ar putea interesa și: