Vergil Chițac, atac dur la adresa lui Decebal Făgădău: „De 10 ani, ne promite fonduri europene, dar nu face nimic. Propagandă bolșevică parșivă”

vergil chițac decebal făgădău

Vergil Chițac, senator independent, a lansat un atac dur la adresa primarului Decebal Făgădău, punctând incapacitatea acestuia de a atrage fonduri europene. Este o propagandă bolșevică parșivă, punctează parlamentarul.

„După zece ani de neputință, dl. Făgădău continuă însă să ne promită mari realizări cu fonduri europene. „Vreau să fac apel la răbdarea și înțelegerea constănțenilor. În momentul în care aplici pentru fonduri europene semnezi o declarație pe proprie răspundere că nu vei utiliza bani din bugetul local exact pentru obiectul pentru care soliciți fonduri”, ne-a spus, de curând, referindu-se la strada Ștefan cel Mare. Dincolo de banalitatea spuselor sale haideți să vă decriptez eu mesajul… ne spune să fim îngăduitori cu el că anul viitor str. Ștefan cel Mare va arăta în continuare ca după bombardament, pentru că va face obiectul unui proiect european… într-un viitor neprecizat și nu poate cheltui banii primăriei pentru reabilitarea ei. Adică din ciclul „vom face, vom realiza, veți vedea”. Parșivă propaganda asta bolșevică…nu am făcut nimic dar vom face! Trăim în viitor, nu în prezent și o să ajungem să murim, fără să fi trăit.”, a spus Vergil Chițac.

Senatorul punctează că pe 16 ianuarie 2009, când era numit viceprimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău spunea că rolul său va fi să continue programele administrației Radu Mazăre, în special absorbția de fonduri europene. „Cum proiectele finanțate cu bani europeni nerambursabili la data aceea, ca și acum, erau aproape inexistente; putem spune că este printre puținele momente când dl. Făgădău nu ne-a mințit.”, a declarat parlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

Iată restul mesajului său:

„Acum, la mai bine de zece ani, ne uităm înapoi și vedem, mai nimic. În mai mult de un deceniu, proiectele europene care contează pentru viața noastră de zi cu zi se pot număra pe degete. Avem o parcare în Mamaia, folosită numai câteva luni pe an, de turiști, și una în fața Spitalului Județean Constanța, dar și zona peninsulară. Atât de bine a fost reabilitată, încât dalele s-au spart, străzile arată ca după bombardament și, pentru a preveni distrugeri și mai mari, se va închide circulația auto în zonă.

Apropo, poate ne spune domnul primar de ce nu se repară stricăciunile pe garanția executantului lucrărilor.

Ce l-a împiedicat să atragă fonduri europene în acești 10 ani? Sunt peste 3.650 de zile în care proiectele ar fi avut timp berechet să fie finalizate. Și de ce să-l credem acum când spune că va „umple” Constanța cu bani europeni?

Mai ales că cifrele nu mint. Primăria Constanța avea, anul trecut, în implementare, proiecte europene în valoare de 28 de milioane de lei, dar a reușit să atragă efectiv numai 217.343 lei. Rușinos, pentru un oraș de talia Constanței. Cluj-Napoca a depus proiecte în valoare de 508 milioane lei, și avea altele, în valoare de 497 milioane lei, în evaluare. Dar să nu ne comparăm cu Cluj-Napoca, ci cu Eforie. Ziariști din Constanța scriu că primăria de aici a accesat fonduri europene de peste 87 de milioane de lei în 2018, adică de aproape patru ori mai mult decât municipiul Constanța. Comentariile sunt de prisos.

Am văzut comunități, cum ar fi Oradea, Alba Iulia, Sibiu, Cluj-Napoca, ca să mă refer numai la câteva orașe mai mari, care au renăscut cu fonduri europene, și-au schimbat fața, au schimbat în bine viața locuitorilor.

În Constanța, de 10 ani, Decebal Făgădău promite fonduri europene, dar nu face nimic. Alții tac și fac. Fac, nu „vor face”!

P.S. Despre str. Ștefan cel Mare”, primarul ne spunea acum 3 ani că „va arăta ca o junglă urbană… va fi toată verde”. Realitatea de azi o vedeți în foto”.

strada ștefan cel mare constanțaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un puști de 16 s-a urcat la volan și a lovit două mașini și o femeie

Sat Apr 6 , 2019
Un minor de 16 s-a urcat la volan și a lovit două mașini și o femeie. Potrivit polițiștilor, acesta a condus o mașină în zona Porții 1 din Constanța. A pierdut controlul volanului și a lovit două mașini care erau parcate. De asemenea, a accidentat și o femeie care se […]

V-ar putea interesa și: