Vergil Chițac atacă Pomacost și promite noi hectare de parc

vergil chitac
Vergil Chițac

Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunțat că municipalitatea nu mai are contract cu Pomacost și că orașul va avea „în fiecare an noi hectare de parc!”

„Nu am suportat niciodată minciuna și obrăznicia. Din păcate, în ultima perioadă, mă tot lovesc de asta. Altfel cum aș putea cataloga ce fac cei de la POMACOST? După ce nu am fost de acord cu rezilierea de comun acord a contractului pe care-l avem cu domniile lor pentru întreținerea spațiilor verzi, m-am pomenit cu o hârtie prin care mi se comunică faptul că se retrag unilateral din contract. Au luat această decizie, după ce noi nu am mai vrut să majorăm valoarea contractului, așa cum au solicitat la negocierile inițiate de primărie. Adică nu am mai fost de acord să căpușeze primăria așa cum au făcut-o timp de 20 de ani.”, a spus primarul, pe o rețea de socializare.

„Nu e de ajuns, oare, că, numai în ultimii 5 ani, au primit 17.389.452, 35 lei de la noi? Nu e de ajuns că, din 2001 de când primăria a încheiat contractul de întreținere a spațiilor verzi cu ei, și-au bătut joc de tot ce înseamnă spațiu verde? Nu e de ajuns că au primit sute, mii de reclamații pentru lucrările de mântuială executate? Știți ce mai făceau? Primeau bani pentru întreținerea unor spații verzi care nu mai existau, care fuseseră distruse, dar care, în actele lor, apăreau ca fiind îngrijite de ei. Iar în 2019 , ca și când nu ar fi fost de ajuns, POMACOST a mai încheiat încă un contract cu Primăria Constanța, de data aceasta pentru tăiere, toaletare și corecție arbori. Vă asigur, dragii mei, că spațiile verzi din oraș, atâtea câte au mai rămas, vor avea parte de o îngrijire corectă. Prin servicii proprii, vom asigura lucrări eficiente și de calitate. Și vă mai promit un lucru: Constanța va înverzi! Vom avea în fiecare an noi hectare de parc! Aveți răbdare și încredere!”, a mai spus acesta.

Reamintim că în contractul de management al city managerului numit de Vergil Chițac, avocata Felicia Ovanesian, scrie că aceasta își asumă „realizarea a cel puțin 3 hectare de spații verzi pe an.” Detalii AICI.

Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Societatea Pomacost SA a fost înfiinţată de Basarab Popa, vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. În ceea ce priveşte numele societăţii Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Vergil Chițac atacă Pomacost și promite noi hectare de parc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Banii care omoară peștii

Tue Jan 19 , 2021
Zeci de pești exotici de la Complexul Muzeal pentru Științe ale Naturii din Constanța riscă să moară din cauza turiștilor care vizitează Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Oamenii vin și aruncă în bazinul în care sunt mai multe specii rare de pești, monede și bancnote sperând că li se […]
pesti cmsn