Vergil Chițac către Decebal Făgădău: „Faceți ceva! Urbea asta se prăbușește sub domnia dv!”

vergil chițac decebal făgădău
Vergil Chițac vs Decebal Făgădău

Senatorul Vergil Chițac atrage atenția asupra unui adevăr trist: Primăria Constanța nu este în stare să atragă fonduri europene. Acesta îi cere să facă ceva, pentru că orașul se prăbușește sub conducerea edilului.

„Execuția bugetara pe primul semestru, publicata de primărie recent, arata un adevăr trist: in primele trei luni ale anului, sumele primite de la Uniunea Europeana au fost de zero lei. Tabelul este gol la toate subcapitolele.”, spune acesta, într-o postare pe pagina sa de Facebook, și exemplifică cu fotografia de mai jos.

Pe scurt, niciun euro nu a fost atras pentru a îmbunătăți viata constănțenilor. Daca va gândiți ca primul trimestru a fost un accident si ca lucrurile se vor schimba pana la finalul anului, e timpul sa lăsați deoparte sperantele, continuă senatorul.

„In ultima ședință de Consiliu Local s-a aprobat si rectificarea bugetului municipiului. Printre altele, s-a aprobat si bugetul fondurilor externe nerambursabile, in sumă de 501.000 lei la venituri si tot de 501.000 lei la cheltuieli. Așadar, este posibil ca până la finalul anului Primăria Constanta să atraga circa 1,66 lei pe cap de locuitor din fonduri nerambursabile, cum la fel de posibil este ca nici banii astia putini sa nu ajunga in cont. Am mai spus-o: solutia pentru dezvoltarea Constantei sunt fondurile europene. Se poate… multe alte orase au demonstrat acest lucru. Domnule Primar, nu neaparat cine a câștigat mai multe voturi are si cele mai bune idei. Ascultați-i si pe altii si lăsați auto-suficienta la o parte. Aveti o Directie denumita chiar așa: „Directia de dezvoltare si fonduri europene”. Ce fac oamenii astia ca nici dezvoltare nu vedem, nici fonduri europene? Restructurați directia, dati-le indicatori de performanta si plătiți-i dupa realizarea lor. Si daca nu merge nici asa desfiintati-o si externalizati serviciul de atragere a banilor europeni. Nu se poate să plătiți 32 de angajați sa plimbe aerul in buzunare, prin primărie… pentru ca banii europeni absorbiți sunt ca si inexistenți. Fie ca proiectele sunt prost scrise fie ca derularea celor câștigate nu se face legal. Ați citit observațiile Ministerului Mediului pe proiectul „Stații de încărcare pentru vehicule electrice pentru municipiile reședința de judet”? Le găsiți in foto (n.r. fotografia de mai jos). Chestiunile astea nu va spun nimic legat de priceperea angajaților dvstra? Faceți ceva! Urbea asta se prăbușește sub domnia dvstra!”, a conchis Vergil Chițac.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.