Vergil Chițac, declarație halucinantă: „Nu are niciun fel de importanță părerea mea!” VIDEO

vergil chițac

Consilierii locali au votat ieri pentru exproprierea unui teren din zona Tomis Nord, care aparține unei persoane fizice, pentru a realiza în locul său un parc. Ideea nu e rea, într-un oraș care suferă la capitolul spații verzi.

Înainte de votul pentru declanșarea procedurii de expropriere, liderul grupului consilierilor locali USR, Dumitru Caragheorghe, a precizat că aceștia nu înțeleg de ce un referat depus în 29 ianuarie 2021, într-un caz similar, adică blocul ridicat în zona Lupoaică, nu are încă în răspuns. Mai ales că, înainte de alegeri, însăși Felicia Ovanesian participase la un lanț viu împotriva acelei construcții.

Primarul Vergil Chițac a replicat că simpla depunere a unei cereri nu înseamnă că aceasta va fi introdusă pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului Local, că aleșii locali USR trebuie să facă și raportul de specialitate.

Dumitru Caragheorghe a susținut că aparatul administrativ al Primăriei trebuia să ducă la îndeplinire o voință a consilierilor locali sau măcar să răspundă cererii. A trecut aproape un an și referatul nu a primit un răspuns.

„Simpla depunere a unei cereri nu rezolvă problema. Aparatul administrativ al Primăriei poate da justificare de legalitate. Problema necesității și a oportunității o dovediți dumneavoastră și o motivați din punct de vedere politic“, a precizat edilul-șef.

Acesta a fost întrebat dacă i se pare, acum, necesar și oportun să exproprieze terenul.

„Nu are niciun fel de importanță părerea mea! Ideea este că trebuie să parcurgem o procedură. Eu de asta sunt aicea.”, a spus primarul.

Din păcate, liderul USR nu a mai întrebat de ce primarul nu a făcut, el însuși sau împreună cu Felicia Ovanesian, pași pentru a parcurge această procedură. Nici primarul nu a precizat, ci a fugit de acest subiect cum fuge dracul de tămâie.

Dialogul îl puteți vedea mai jos.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea declanșării procedurii de expropriere a terenului, în suprafață totală de 230 mp – proprietate privată a unei persoane fizice – în vederea realizării lucrărilor de interes public local „Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța” a fost votat de consilieri în şedinţa de marţi, 28 decembrie. Proiectul a fost adoptat cu 18 de voturi pentru și 8 abțineri. Este vorba despre exproprierea terenului deţinut de Georgeta Tapangea. Suma estimată de administrația locală aferentă despăgubirii pentru terenul de 230 mp al Georgetei Tapangea, de pe strada Cișmelei numărul 21A, în zona blocului 3, este de 34.500 de euro, adică 170.730,15 lei, la cursul BNR din 3 decembrie a.c., bani ce vor alocați de la bugetul local.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residence

One thought on “Vergil Chițac, declarație halucinantă: „Nu are niciun fel de importanță părerea mea!” VIDEO

  1. Terenul de 230 mp nu se califică la ”parc”, oricât de mult ne-am dori parcuri. E o grădină mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendiu în cartierul Coiciu din Constanța

Wed Dec 29 , 2021
Un incendiu a izbucnit, miercuri, la o casă de pe strada Izvor, cartierul Coiciu, municipiul Constanța. Pompierii au fost sunați să intervină pentru că din locuință ieșea fum. Aceștia au evacuat din casă două persoane, posibil intoxicate cu monoxid de carbon. Acestea au fost preluate de echipajele SMURD ajunse, de […]