Vergil Chițac: „Dragi prieteni, construim primul spital nou la Constanța din ultimii 30 de ani”

Vergil Chitac primar constanta cu masca

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că instituția construiește un nou spital și a oferit detalii.

„Dragi prieteni, construim primul spital nou la Constanța din ultimii 30 de ani. Este vorba de Spitalul Municipal Policlinic, ce va fi amplasat pe Bd. Ferdinand nr. 100, în proximitatea Spitalului De Boli Infecțioase. Am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR.”, a spus primarul.

Proiectul are următoarele componente:

– primire urgențe;

– ambulatoriu;

– bloc operator centralizat;

– compartiment sterilizare;

– laborator anatomie patologică;

– farmacie cu circuit închis;

– laborator analize;

– laborator energii înalte-radioterapie;

– anestezie și terapie intensivă;

– chirurgie generală;

– chirurgie plastică;

– urologie;

– ginecologie;

– gastroenterologie;

– medicină internă;

– oncologie;

– recuperare medicală;

– spitalizare de zi;

– alte specializări: psihologie, psihoterapie, meloterapie, kinetoterapie, masaj, fizioterapie.

Toate secțiile vor fi prevăzute cu saloane cu 1-2 paturi, grup sanitar și vor respecta normele impuse de Ministerul Sănătății.

Noul spital urmează a fi construit după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, astfel:

SUBSOL

– imagistică medicală;

– radioterapie;

PARTER

– recepție;

– grupuri sanitare vizitatori;

– primiri urgențe;

– farmacie cu circuit închis;

– cafenea-bistro;

– sală vizitatori;

ETAJ 1

– compartimentul de oncologie medicală;

– medicină internă;

– oncologie;

– chirurgie generală;

– chirurgie plastică;

– ginecologie;

– urologie;

– gastroenterologie;

– recuperare medicală;

– spitalizare de zi;

– laborator analize;

ETAJUL 2

– bloc operator cu 4 săli de intervenție;

– salon ATI cu 15 paturi;

– spații sterilizare;

ETAJUL 3

– rezerve cu 1-2 paturi pentru spitalizarea pe termen lung;

– spațiu activități recreative pacienți.

De asemenea, vor fi amenajate parcări pentru vizitatori și pentru personal (ambele subterane), spații verzi și alei pietonale.

„Acesta este unul dintre marile proiecte pe care ni le propunem pentru a dezvolta Constanța. Este un proces de durată, documentație, studii, finanțare, licitație, dar la final Spitalul Municipal Policlinic va deveni o certitudine.”, a spus primarul.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

9 thoughts on “Vergil Chițac: „Dragi prieteni, construim primul spital nou la Constanța din ultimii 30 de ani”

 1. Draga premarule NU esti prieten cu mine cat timp construiesti proiecte . Sa ne spui numai ce ai construit si ete gata !Pana acum NIMIC

 2. Este minunat ,dar nu exista cabinete de Cardiologie , Neurologie, Oftalmologio,Psihiatrie+ psihologie, +asistenta sociala. Populatia din Constanta, la ora actuala, nu are ,in Ambulatoriu, cui sa se adreseze. In Spitalul Judetean , s-au desfintat. Avem ,doar Spitalizari de zi, pt ca de aici se manevreaza ,multi bani…,prin Casa de asigurari de sanatate! Preocuparea conducerii actuale ,este cum sa aduca mai multi bani, nu actul medical ,asteptat ad populatie.

 3. Dragi prieteni🤣🤣🤣🤣adica tu si cu cei ce vei face afaceriile!!!!!!
  Nici nu indraznesc sa cred ca suntem prieteni!!!!!
  Prietenii adevarati se ajuta nu si iau painea de la gura!!!!!
  Si cand ma gandesc ce mustrari ai ca ai ramas dator la magazin cu 50 de bani…iar astia….inca respiraaaa!?!?unde gresim noi astia de ne platim toate darile si suntem cinstiti???
  Sa inteleg ca daca esti mincinos , nesimtit , spagar, ciorditor ajungi sa traiesti bine???
  Sa traiti bine.un slogan celebru care de fapt este plin de ironie!!!🤣🤣🤣🤣🤣

 4. Domnule primar , dacă nu se întâmplă acea mare nenorocire de la spitalul de boli infecțioase, mai postai acest „mare proiect” din ultimii 30 de ani ?

 5. ÎNȚELEGETI MAI PRIMARI ȘI CONSILIERI CA UN SPITAL PE FERDINAND ESTE MAI MULT UN DISPENSAR CA LOCUL ESTE MIC. DACĂ VREȚI SA FACEȚI UN SPITAL CUMPĂRAȚI ÎNAPOI TERENUL DE LÂNGĂ METRO AUREL VLAICU ȘI FACEȚI ACOLO UN SPITAL CÂT SPITALUL JUDEȚEAN. DUPĂ CE IL CONSTRUIȚI IL ÎNCHIDEȚI PE CEL VECHI ȘI IL RENOVATI. ASA VOM AVEA 2 SPITALE BUNE SI CONTINUITATE ÎN SISTEMUL MEDICAL CONSTĂNȚEAN. OARE CÂND VA VINE MINTEA LA CAP? TOT CU SMECHERII DE 2 LEI CA SA VA LĂUDAȚI CA FACEȚI UN SPITAL. 😠😠😠

 6. servus pretine,
  nu esti pretin decat cu amici de pahar si sifonare bani de la buget, nu cu noi….
  dc nu faci un spital de spital, cu spatii verzi, zona de recreere bolnavi, cu spatii de parcare adecvate si faci vorba vine faci, ca nu faci decat belele….. dc nu faci un spital in exteriorul orasului scos din trafic si zgomotul infernal de sirene si claxoane si de PNL-isti care urla a foame?
  pe scurt: acesta promisiune face parte din infernul MINTE-MA frumos!!! asa cum tonti actualii si predecesorii tai au facut…. nu ne mai minti! da daca te tine cureaua un anunt cu cat de ieftin a fost facut ceva in Constanta…. apropos: dc ai demolat statiile de autobuz atat timp cat altele le vei face la sf astepta?!? un exemplu de proasta administrare. pan acand te vei scarpina tu pe colo si colo si vei face licitatii prestabilite, oamenii stateau in statiile vechi si nu ii ploua sau ningea sau batea soarele….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oficial, Vama Veche a avut 8.900 de turiști și încasări cât un chioșc din București

joi oct. 14 , 2021
Ziarul Financiar a încercat să facă bilanţul  lunilor de vară în Vama Veche şi 2 Mai, să vadă câţi tu­rişti şi câţi bani reuşesc aceste staţiuni să atragă. Oficial, în acest sezon es­ti­val (mai-august) au ajuns doar 8.900 de tu­rişti în unităţile de cazare din Vama Veche şi 2 Mai, […]

V-ar putea interesa și: