Vergil Chițac e mândru de constănțeni. Primăria vă roagă să nu mai donați haine pentru ucraineni

Pavilionul expozițional, care a devenit hub umanitar pentru Ucraina, este locul spre care mii de constănțeni s-au îndreptat în ultima perioadă pentru a aduce alimente, haine, produse de igienă, articole pentru copii sau medicamente, anunță Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă, în care a inserat și o declarație a primarulu Vergil Chițac.

„Sunt mândru să vă anunț că la Pavilionul Expozițional ați reușit să aduceți, în cadrul inițiativei de colectare a donațiilor pe care am desfășurat-o împreună cu partenerii noștri locali – Crucea Roșie, Consiliul Județean, Instituția Prefectului Județul Constanța – peste 12 tone de alimente, îmbrăcăminte, lucruri de primă necesitate. Circa 4,5 tone au fost utilizate deja direct de către beneficiari, refugiați din Ucraina. Restul își așteaptă beneficiarii aici sau vor pleca spre Ucraina. Circa 100 de refugiați ridică zilnic de la Pavilion produsele donate de orașul nostru. Vă rog să nu lăsați să obosească această uriașă empatie pe care ați probat-o în ultimele două săptămâni. Să nu vă slăbiți generozitatea și să nu vă pierdeți empatia față de dramele inimaginabile ale unor oameni, europeni, în secolul 21, aflați în imediata noastră vecinătate. Empatia dvs. este ultima lor rază de soare. Prin generozitate le spălați obrazul de cruzimea palmei pe care le-au dat-o agresorii ruși.”

Vergil Chițac

Primăria spune că s-au primit foarte multe haine, sunt mii de articole disponibile pentru cei care au nevoie și vă roagă să nu mai donați haine! Este nevoie de alimente, inclusiv fructe, detergent și produse de igienă.

Pentru detalii suplimentare privind donațiile, puteți suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp.

0737.552.271 este numărul de telefon la pot apela persoanele care au nevoie de spații de cazare sau cei care vor să găzduiască refugiați.

Campania de colectare este organizată de Crucea Roșie Constanța, Primăria Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.

V-ar putea interesa și: Într-o țară normală, primarul Constanței avea demisia scrisă și depusă

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Mangalia înființează și reabilitează trotuare

Mon Mar 14 , 2022
Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, execuția de lucrări pentru înființarea, reabilitarea și modernizarea trotuarelor, pe mai multe artere rutiere din localitate. Astfel, pe porțiunea de drum, cuprinsă între Castelul de Apă, de la ieșirea spre comuna Albești și intersecția cu strada Portului, pe ambele sensuri de circulație, se lucrează […]
primaria-mangalia-trotuare