Vergil Chițac îi acuză pe liberali de „vorbărie politicianistă”

vrgil chitac

Senatorul Vergil Chițac

Sub o altă baghetă…sau sub aceeași, PNL Cta ne anunță că a solicitat primarului cele două Rapoarte anuale privind starea economică, socială și de mediu a orașului, obligatoriu a fi prezentate până la finele primului trimestru, al fiecărui an al mandatului în derulare.

Cum dl. Făgădău nu a răspuns, sunt luați în cuiul cătării el, viceprimarii și toți funcționarii din primărie. Constanța e „blocată, prost gestionată, prost administrată (repetiție supărătoare), un oraș izolat, abuzată urbanistic, nocivă sănătății prin aglomerarea de betoane, noxe și restrângerea spațiului verde, fără nici o perspectivă de dezvoltare economică, care nu poate oferi condiții de câștig și de trai cetățenilor ei”.

Las la o parte faptul că această descriere a apărut în cel mai prost moment cu putință pentru că nu poți să-i spui unei fete că e urâtă, de ziua ei. Înseamnă că ești prost crescut!

Însă, dacă chiar doreau să obțină aceste rapoarte PNL Cta, prin intermediul consilierilor locali, putea să le solicite oficial primarului. În caz contrar o acțiune în instanță l-ar fi obligat să-și îndeplinească această atribuțiune. Cum lucrurile nu s-au întâmplat așa, scrisoarea doamnelor și domnilor de la PNL Cta, rămâne o “hârtie umplută cu gălăgie”, vorba poetului Ion Caraion. O nouă mostră de vorbărie politicianistă.

Deși ne va fi mult mai greu pentru că nu avem consilieri, noi cei de la „Constanța Altfel” vom găsi o cale să-l acționăm pe primar în instanță și-l vom obliga să-și facă datoria în acest caz și în altele. Am ajuns la concluzia că este singura cale de urmat. Pentru că el nu știe decât de frică.
Aveți încredere!

P.S. Legea 215/2001 actualizată, sau Legea administrației publice locale, art. 63, al. (3), lit. a):

„În exercitarea atribuțiilor sale primarul prezintă consiliului local, în primul trimestru, un raport anual privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale”.

Vergil Chițac, senator

Donații pentru un jurnalism independent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.