Vergil Chițac în campania electorală: „În mod inexplicabil unele străzi au devenit cu sens unic”. Ajuns primar, înființează noi sensuri unice

Primăria Constanța înființează noi sensuri unice pentru a crea locuri de parcare lângă borduri, deși în campania electorală actualul primar critica înființarea de sensuri unice fără noimă.

Astfel, Începând de vineri, 27 octombrie, traficul rutier va fi reorganizat pe 3 străzi din zona centrală.

Iată modificările:

  • pe strada Walter Mărăcineanu, circulația autovehiculelor se va realiza în sens unic, dinspre strada A.S. Pușkin spre strada Decebal;
  • pe strada Mihai Eminescu, se va circula dinspre strada Decebal spre strada Smârdan;
  • pe strada A.S. Pușkin, circulația autovehiculelor va fi permisă dinspre strada Mihai Eminescu spre strada Eroilor.

„Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat la cererea locuitorilor din zonă și în urma consultărilor cu aceștia, fiind avizat favorabil de Comisia de Circulație și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier. Prin implementarea acestor măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier în zonă și vor fi amenajate noi locuri de parcare care vor fi puse la dispoziția riveranilor.”, a anunțat primăria.

În campanie, primarul Vergil Chițac critica sensurile unice.

„Deci Constanța se confruntă în momentul de față cu congestie în trafic. Nu mai vorbesc vara, când sezonul estival este în toi, deși anul acesta… mă rog, din cauza coronavirusului, a acestei crize sanitare, turismul a fost afectat. Bun. Sigur că măsurile care s-au luat au fost aberante: și cu giratoriile făcute, într-adevăr, pentru unele supermarketuri, dar și altele… mă rog, în mod inexplicabil unele străzi au devenit cu sens unic. Adică nu a existat o concepție generală asupra traficului. S-au luat măsuri locale, punctuale, fără să se vadă ansamblul, s-a improvizat.”, spunea Chițac în 2020, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Primarul a promis și că va construi parcări.

„Dar vom face și parcări în cartiere, după principiul următor: ne vom capitaliza de la banc[ la primărie, dacă nu avem bani. Dar ne vom capitaliza, vom găsi o măsură… 10-15 milioane de lei și vom începe așa: vom stabili prioritatea, unde facem în cartier parcarea. Vom face noi, Primăria, parcare. Vom oferi locurile de parcare spre vânzare cetățenilor dacă vor dori. Nu la prețuri mari, nu vrem decât să ne recuperăm banii, să ne aducem banii înapoi și cu banii aduși înapoi să facem parcare în alte zone. Cam ăsta e mecanismul.”, spunea Chițac.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de trafic rutier pe străzile Răscoala din 1907 și Atelierelor

vin oct. 20 , 2023
După finalizarea lucrărilor de reabilitare a carosabilului pe strada I.G. Duca din Constanța, utilajele de asfaltare se vor muta pe strada Răscoalei din 1907, pe tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și bulevardul Ferdinand, motiv pentru care traficul rutier va fi restricționat total în această noapte, între orele 22:00-06:00. […]

V-ar putea interesa și: