Vergil Chițac: „În Primăria Constanța, o achiziție de un termopan a durat un an de zile!”

Fotografie cu rol ilustrativ

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a comandat un audit de sistem pe ISO, prin care se va verifica manualul calității și funcționalitatea primăriei din punct de vedere al respectării procedurilor. Standardul ISO pleacă de la prezumția că primăria este o societate comercială care furnizează clienților – toți cetățenii Constanței – servicii, și pentru asta primește niște bani.

Din această perspectivă, standardul ISO înseamnă o abordare pe client. Și atunci, managementul calității pleacă de la principiul că toate procesele sunt planificate, se execută, se controlează și sunt îmbunătățite tot timpul după principiul „plan – do – check – act” („planifică – fă – verifică – acționează”).

Auditul este foarte complex și va fi urmat de un raport detaliat pe fiecare departament, pe fiecare compartiment din primărie, pe care primarul, împreună cu reprezentantul de la managementul calității din primăriei, îl va discuta cu fiecare șef de direcție. Apoi va urma un plan de măsuri de remediere a deficiențelor, cu termene și cu responsabilități.

Chiar și fără să fie finalizat acest audit, primarul Vergil Chițac a dat exemplu un departament în care lucrurile nu funcționează cum trebuie: achizițiile.

„Acolo se întâmplă ceva. În Primăria Constanța, o achiziție de un termopan a durat un an de zile! O achiziție de o ștampilă a durat trei luni.”, a spus primarul Constanței.

Acesta a precizat că „e limpede că în urma acestui audit vor rezulta neconformități, sper eu minore, pentru că dacă sunt majore înseamnă că sistemul nu funcționează, și noi va trebuie să ne îmbunătățim sistemul.”

Toate aceste lucruri fac parte din evaluarea primăriei și luarea în primire, afirmă edilul. „De ce să mai am nevoie de un audit?”, întreabă acesta, retoric, în condițiile în care un audit ar costa extrem de mult și s-ar întinde pe câteva luni.

Citește și:

Declarațiile au fost făcute în emisiunea „Realitatea locală”, difuzată de Dobrogea TV, care poate fi urmărită în întregime mai jos.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Campusul social Henri Coandă, prima zonă monitorizată video din Constanța

Fri Dec 18 , 2020
Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, aflată în subordinea primăriei, a încheiat un contract de furnizare privind instalarea în campusul social Henri Coandă a unui sistem de supraveghere video. Investiția presupune instalarea, configurarea și programarea unui sistem de supraveghere video cu camere de luat vederi de exterior, destinat […]