Vergil Chițac își asumă încă un proiect inițat de Decebal Făgădău: bulevardul Madrid

Decebal Făgădău a inițiat proiectul bulevardului Madrid

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, un proiect pentru Constanța: construirea bulevardului Madrid. L-a anunțat de parcă ar fi fost al său. Ce nu a spus că este un proiect gândit și început de fostul primar, Decebal Făgădău.

Ba mai mult, Chițac i-a copiat și sloganul fostului primar. Pe afișul care a însoțit postarea scrie „Împreună dezvoltăm Constanța”. Programul electoral al lui Făgădău a fost intitulat „Împreună”.

Iată ce a scris V. Chițac pe Facebook:

„Construim noul Bulevard Madrid și decongestionăm traficul de pe Bd. Tomis. Drumul Național 2A (Bd. Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deserveşte zona de nord a municipiului Constanţa, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare şi legătura cu oraşul Ovidiu.

Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid. Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. În prezent, lucrăm la studiul de fezabilitate al proiectului.

Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potenţial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuinţe, complexe comerciale şi pentru diverse activităţi economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța.”

Mai jos aveți dovada că primarul Decebal Făgădău inițiase proiectul. Este de remarcat că Vergil Chițac a păstrat și numele.

Vocea constănțeanului: „Îi puneți și încălzire în pardoseală?”

După anunțul lui Chițac, o persoană care îl urmărește pe Facebook i-a atras atenția asupra costului foarte mare:

„Domnule primar cred că s-a strecurat o greșeală. 63 de mi-l de lei înseamnă 13 mil de euro. Adică 2,7 km de șosea costa 13 mil de euro? Cred că este cea mai scumpa șosea din istoria construcțiilor, având în vedere faptul ca nu trebuie sa traverseze nici un munte. Eu merg des pe “bulevardul” asta care acum este un drum de pământ și locuind în apropiere cunosc despre ce este vorba. Așa că mai lucrați un pic la milioanele alea și mai tăiați din ele dă-le dracu ca prea exagerați. Sau poate îi puneți și încălzire în pardoseala de costa atat. P.S. Oricând este binevenit un proiect de genul asta pentru ca zona are nevoie dar nu la preturile astea.”

O altă constănțeancă a criticat numele:

„Un nume românesc nu se găsește. Avem atâția oameni de seamă ai Constanței. Anghel Saligny, sculptorul Ion Jalea, Henry Coandă, etc., ca tot duce spre aeroport. Ce treabă are Madridul cu bulevardele de la noi. Cam mult snobism. Ajunge că a dat administrația Mazăre tot felul de nume străduțele din Faleză Nord (zona consilieri). Mai ales că e prin programul Anghel Saligny”.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANPC a dat amenzi de peste jumătate de milion de lei în Centrul Vechi din Capitală FOTO VIDEO

lun iun. 6 , 2022
„Academia Comisarilor” și „Caravana Consumatorilor”, cele două inițiative ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), și-au dat întâlnire în cel mai fiebinte punct turistic din București – Centrul Vechi. Astfel, tinerii comisari au putut „fura meserie” de la cei cu experiență în timp ce verificau modul în care sunt respectate […]
centrul-vechi-bucuresti

V-ar putea interesa și: