Vergil Chițac nu a fost dorit de colegi în conducerea PNL

Vergil Chițac: „Conceptul de gratuitate în Constanța, din păcate, a intrat prea mult în mentalul colectiv”

Europarlamentarul Dan Motreanu a fost ales, vineri, de Consiliul Naţional al PNL, în funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice, ministrul de Interne, Lucian Bode, în funcţia de secretar general al partidului, iar senatorul Virgil Guran în cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale. Vergil Chițac, primarul Constanței, nu a obținut funcția pentru care a candidat.

Dan Motreanu a obţinut 736 de voturi „pentru”. Cinci voturi au fost anulate.

Lucian Bode a obţinut 606 voturi „pentru”, iar 40 au fost anulate.

Virgil Guran a obţinut 459 de voturi „pentru”, iar contracandidatul său, Vergil Chiţac – 129. Un număr de 50 de voturi au fost anulate.

În cadrul reuniunii Consiliului Naţional, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, iar parlamentarii Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan de la cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Lucian Bode a fost singurul candidat la funcţia de secretar general al PNL.

Pe 10 aprilie, premierul Nicolae Ciucă, care era vicepreşedinte PNL în domeniul apărare şi siguranţă naţională, a fost ales preşedinte al partidului, după ce, în data de 2 aprilie, Florin Cîţu a demisionat din această funcţie.

Tot pe 2 aprilie, Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal, funcţie preluată interimar de prim-vicepreşedintele Lucian Bode.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Zona CET din Constanța a rămas fără apă

vin mai 27 , 2022
Zona CET din Constanța a rămas fără apă, a anunțat RAJA. În momentul decopertării zonei s-a constatat necesitatea înlocuirii unui tronson de aprox. 5m din conducta de alimentare stradală precum și înlocuirea întregului branșament avariat de la nivelul blocului AV 41 de pe aleea Pelicanului din municipiul Constanța. Echipele de […]

V-ar putea interesa și: