Vergil Chițac nu este de acord ca tariful pentru parcare să scadă: „În Sinaia costă 10 – 12 lei ora. Cine stă 24 de ore în Mamaia? Eu am fost în Germania la hotel și am plătit”

Consilierii PNL și USR au negociat aproape un an un nou regulament de parcare, pentru a-l modifica pe cel aprobat de ei (unul prost).

După atât amar de vreme, s-a ajuns la un o nouă propunere, care a ajuns pe masa primarului (detalii AICI). Aceasta prevede reducerea tarifelor, gratuitate pe timp de noapte și introducerea celei mai mari părți din Mamaia în zona 2, în loc  de zero.

Surpriză, însă. Primarul Chițac, cel care a declarat în mai multe rânduri că este rolul consilierilor să decidă cum arată regulamentul și să propună tarifele, spune că nu este de acord cu scăderea tarifului!

„În Sinaia, ca să parchezi în centru costă 10 – 12 lei ora. În Constanța, nu-i așa, un oraș cu atâta istorie și atât de vestit, ca să parchezi în centru și să plătești cât vor ei, 2 lei, chiar nu merge.”, a spus primarul într-o emisiune moderată de jurnalista Feri Predescu, pentru Ziua de Constanța.

(Notă: parcarea în Sinaia costă 4 lei pe oră în centru. În alte zone se poate plăti 20 de lei pentru 24 de ore. 10 lei pe oră costă pentru microbuze/rulote. Detalii AICI).

Mai mult, chestionat de moderatoare în legătură cu prețul de parcare din Mamaia, primarul a spus, nonșalant, că parcare în Mamaia nu este 96 de lei pe zi. Realitatea este că parcare în Mamaia costă 4 lei pe oră, deci 96 de lei pentru zi, cu precizarea că 30 de minute sunt gratuite, deci se ajunge la 94 de lei.

Pus în fața aritmeticii, Chițac a dat înapoi. „Dar e cineva care stă 24 de ore?”

Apoi a spus că este treaba hotelierilor să găsească parcare pentru turiști, nu a lui, pentru că el este primarul Constanței, nu al turiștilor. Și s-a dat pe sine însuși exemplu, spunând că a fost recent în Germania și a plătit parcare la hotel. Nu a precizat cât a plătit, dacă a făcut-o din bani publici sau din veniturile sale. Chițac câștigă peste 20.000 de lei pe lună, din pensia militară și din indemnizația de primar.

Vă reamintim, primarul parchează gratuit la locul de muncă. Detalii mai jos.

Vă recomandăm și:
One thought on “Vergil Chițac nu este de acord ca tariful pentru parcare să scadă: „În Sinaia costă 10 – 12 lei ora. Cine stă 24 de ore în Mamaia? Eu am fost în Germania la hotel și am plătit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Președintele ANAF folosește „glonțul de argint”: controale masive la persoanele fizice care trăiesc pe picioar mare, dar nu declară venituri

Fri Jun 17 , 2022
Preşedinte Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că de la 1 iulie instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice. El a precizat că în urma unei analize a rezultat că 561.000 de persoane au acumulat o diferenţă între […]

V-ar putea interesa și: