Vergil Chițac: „Nu îmi plac PUZ-urile”

vergil chitac
Vergil Chițac

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat, printr-o postare pe Facebook, faptul că nu îi plac PUZ-urile.

„Dragi constănțeni, am mai spus-o și o repet: nu îmi plac PUZ-urile. Din punct de vedere legal, SUNT OBLIGAT să supun votului Consilului Local propunerile de PUZ-uri pe care mi le înaintează cetățenii, chiar dacă aparatul de specialitate din Primărie le avizează negativ. PUZ-urile pe care le vedeți învârtite prin presă NU ÎMI APARȚIN. Vreau să fie clar pentru toată lumea: faptul că supun Consiliului Local aprobarea unor PUZ-uri noi (neconcepute de mine sau de Primărie) sau prelungirea unora vechi nu înseamnă că sunt de acord cu respectivele PUZ-uri. Înseamnă doar că fac ceea ce legea mă obligă să fac: să le supun aprobării Consiliului Local.”, a declarat acesta.

Primarul a mai spus că este unicul inițiator al revocării unora dintre cele mai dăunătoare PUZ-uri care au sluțit orașul în interesul proprietarilor de terenuri.

„Pe ordinea de zi a primei ședințe a Consiliului Local se află proiectul meu de revocare a altor două PUZ-uri ticăloase: Mamaia și Palazu Mare. În plus, ca alternativă pentru consilierii care poate nu s-au lămurit încă dacă revocările sunt legale sau nu (deși au aprobat deja revocarea PUZ Veterani și a altora), am propus și suspendarea lor, nu doar revocarea. Și vă asigur că mai urmează și altele.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să dispară toate cele 3000 de PUZ-uri aprobate în ultimii 20 de ani, iar în locul lor să apară un PUG de la care să nu mai deroge nimeni, niciodată. Iar până la PUG să ne folosim de PUZ-uri elaborate exclusiv de municipalitate și exclusiv în interes public. Aceasta este soluția.”, a mai spus acesta.

Constănțeni, repet: eu sunt OBLIGAT DE LEGE să supun votului Consiliului Local aceste PUZ-uri, indiferent de avizele negative pe care le dăm și indiferent de cât de mult suntem împotrivă. Mai departe, ca și până în prezent, decizia finală aparține în totalitate Consiliului Local.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendiu în Eforie. Ard mai multe locuințe sociale VIDEO

Sun Nov 21 , 2021
Un incendiu a izbucnit duminică seara, pe strada 23 August din Eforie Nord. Din primele informații, ard mai multe locuințe sociale. Suprafața afectată ar fi de circa 250 metri pătrați. Intervin două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la stația Tuzla a ISU Dobrogea, una de la Detașamentul […]