Vergil Chițac nu vrea ca Ionuț Barbu să construiască un bloc

Vergil Chițac și Ionuț Barbu

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, le propune consilierilor locali să voteze, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect care prevede anularea unui PUZ.

Întâmplător sau nu, PUZ-ul este inițiat de Ionuț Barbu, om de afaceri care a avut mai multe diferende cu primăria, care l-a obligat să demonteze panourile pe care le deținea. Între firma acestuia și primărie sunt, la ora actuală, mai multe procese pe rol.

Una din firmele lui Ionuț Barbu, Seaview Media SRL, deține 740 de metri pătrați pe bd. Tomis, unde voia să construiască un bloc de 10 etaje, cu parcare. PUZ-ul are în vedere acest spațiu, dar și unul de lângă, de 1948 mp, aparținând domeniului privat al municipiului. Aici, investitorul se obligase să ridice aici o parcare cu două niveluri la subsol, două etaje și terasă. Toate aceste au fost aprobate printr-un HCL încă din 2009.

Primarul le cere consilierilor să anuleze acest HCL pentru că nu este precizat termenul de valabilitate a documentației de urbanism și pentru că nu a produs efecte, nefiind emisă autorizația de construire.

„Perioada de valabilitate a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism se stabilește de către autoritatea administrației publice locale abilitată să aprobe documentația, în conformitate cu gradul de complexitate și cu prevederile acesteia.”, spune primarul.

Replica investitorului

Am cerut un punct de vedere și investitorului.

„Nu am să comentez niciun aspect în ceea ce privește hotărârea prin care se dorește anularea PUZ-ului ce îmi aparține, pentru că evident sunt subiectiv și de cu totul alta părere decât autoritatea locala. Ce pot însă să spun este că, la fel ca și dvs., constat că unii pot construi unde vor, ce vor, și chiar împotriva principiilor lansate de actuala administrație, fără să aibă probleme – vezi cazul d-lui Viceprimar Rusu pe Str Călărași , vezi blocul P+5 de pe Zorelelor , vezi cazul d-lui Bucovala de la PNL care construiește pe spațiul verde de la Tribunal, vezi cazul d-lui Cristea care face bloc lângă dl Bucovala pe spațiul verde tot lângă tribunal și încă câțiva, iar alții……. nu.”, ne-a declarat Ionuț Barbu.

Déjà vu

Primarul a găsit mai multe motive de nelegalitate, printre care se numără depășirea înălțimii maxime admise sau referitoare la locurile de parcare. Detalii puteți afla AICI.

Interesant este că acest PUZ a mai fost atacat în instanță în mandatul trecut, de către consilierul independent Andrei Popescu. Acesta a pierdut procesul, PUZ-ul a fost menținut în instanță.

Potrivit unor specialiști consultați de noi, în acest caz se aplică principiul „ne bis in idem”, care spune că o faptă nu se poate judeca de două ori, deci, dacă PUZ-ul va fi anulat și acum, lucrurile se vor tranșa cu celeritate în instanță.

Procese de o parte și de alta

Seaview Media a dat în judecată Primăria Constanța pentru a anula decizia care îi impunea să desființeze panourile publicitare de pe domeniul public în termen de ce mult 48 de ore. Dizpoziția a fost respinsă, în primă instanță, de Tribunalul Constanța, dar hotărârea nu este definitivă. Între timp, Municipiul Constanța prin primar, s-a adresat instanței de judecată, solicitându-le magistraților să dispună „obligarea pârâtei Seaview Media SRL la plata sumei de 1.000.000 de lei, cu titlu de prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.

Vă recomandăm și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nor de cenușă vulcanică va străbate România timp de 3 zile

Dum sept. 26 , 2021
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României începând de duminică şi până marţi, se arată într-un comunicat transmis duminică pe Facebook de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Informaţiile primite de Administraţia Naţională de Meteorologie, furnizate de Serviciul de Monitorizare […]

V-ar putea interesa și: