Vergil Chițac: Prețul parcării nu e mare în Constanța. Ora de parcare ar trebui să coste cât o cafea atât în centru, cât și în cartiere

2
chitac parcari constanta

Consilierii PNL și USR au modificat, după un an de chinuiri și zbateri, regulamentul parcărilor, dar primarul PNL nu este de acord cu forma care a rezultat, care prevede reduceri ale tarifelor. Vergil Chițac a declarat prețul parcării nu e mare în Constanța și că ora de parcare ar trebui să costă cât o cafea, atât în cartiere, cât și în centru.

Chițac a spus că săptămâna viitoare va fi gata analiza propunerii aleșilor locali, pe care le-o va prezenta în cadrul unei ședințe. Primarul a precizat, clar, că nu va renunța la principiile pe care le-a avut în vedere în momentul elaborării Regulamentului parcărilor.

„Săptămâna viitoare analiza este gata, o să le-o prezint și lor, și vom avea o ședință în care să spunem fiecare punctul de vedere. Nu trebuie ca, din motive de populism, să renunță la principiile pe care le-am avut în vedere când am adoptat acest regulament. Domnule, am spus noi că trebuie să avem un preț mai mare în centrul orașului din două motive? Pentru a nu mai veni lumea în centrul orașului și a mai degreva centrul orașului de mașini, și dacă vine să stea numai o oră, să-și rezolve problema și după aceea să vină altul? Am spus lucrul acesta? Am spus-o. Prețul, dacă vreți să știți, nici nu e mare. Noi vorbim de 4 lei în mijlocul Constanței și sunt orășele în România care au 10 – 12 lei. Uitați-vă cât este în București. Eu am primit de la un cetățean o poză cu indicatorul în centrul orașului Sinaia în care era prevăzut acest preț.”, a spus acesta.

Primarul spune că nu vrea să abdice de la principiile pe care le are referitor la parcare.

„Consilierii mi-au propus niște tarife. De fapt, discuția este asupra zonelor, să transformăm Mamaia din zona 0 în zona2. O altă modificare este dacă de după-amiază până a doua zi parcarea este gratuită. Asta e un lucru care la care trebuie să ne gândim într-adevăr. În rest, repet, abordarea mea va fi în funcție de principiile pe care le-am avut în vedere când am făcut acest regulament, pentru că dacă acum le abandonăm și iese altceva nu am făcut nimic. Eu am mai spus. E nescris în Europa asta ca în orice oraș civilizat și în orice cartier din orașul ăla prețul parcării pentru o oră să fie egal cu prețul cafelei“, a declarat primarul Vergil Chițac.

De remarcat faptul că, atunci când vine la muncă, primarul nu plătește parcarea, deși se află în centrul orașului. Ba mai mult, a făcut o listă cu cine poate să își lase mașina gratuit în fața primăriei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Vergil Chițac: Prețul parcării nu e mare în Constanța. Ora de parcare ar trebui să coste cât o cafea atât în centru, cât și în cartiere

  1. Voi sunteti idioti? Cum sa dai 96 de lei taxa parcare pe zi in Mamaia? De banii pe doua zile de parcare imi iau bilet de avion in statiuni mult mai misto! E mult mai nasol ca pe vremuri cu bariera lui Mazare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa caldă în mai multe zone din Constanța pentru cel puțin 11 ore

joi iun. 30 , 2022
Furnizarea apei calde se oprește în mai multe zone din Constanța pentru cel puțin 11 ore, a anunțat, joi, Termoficare Constanța SRL. „Având în vedere  demararea lucrărilor de  modernizare  a rețelei termice de transport, lucrări ce se desfășoară în  cadrul  proiectului “Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul […]

V-ar putea interesa și: