Vergil Chițac, primarul „nu știu”. Închiderea fabricii Heineken l-a luat prin surprindere. Nu știe câți angajați vor rămâne șomeri

Vergil Chițac: „Conceptul de gratuitate în Constanța, din păcate, a intrat prea mult în mentalul colectiv”

HEINEKEN România a anunțat, pe 20 septembrie 2022, intenția de a înceta activitatea de producție a fabricii din Constanța și de a transfera o parte din activitatea acesteia celorlalte trei fabrici HEINEKEN, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni.

Vergil Chiţac, primarul munici­piului Constanţa, spune că a aflat „de curând” că se va închide această fabrică, dar nu ştie deocamdată câţi angajaţi vor fi afectaţi de această decizie.

„Am aflat şi eu de curând că această fabrică se închide, dar nu ştiu foarte multe detalii. Este păcat că o astfel de fabrică se închide în Constan­ţa, dar este o decizie a unei companii private, ei şi-au făcut calculele, şi noi la nivel de primărie nu ştiu ce măsuri putem lua“, a spus Vergil Chiţac, PNL, con­tactat de ZF.

Acesta a adăugat că o să încerce să găsească soluţii ca aceas­tă fabrică să rămână în picioare.

„Este în interesul nostru, al locui­to­rilor Constanţei, să avem investitori în oraş şi să nu treacă angajaţii din sectorul privat în sectorul public. Nu ne dorim asta. Nu ştiu câţi angajaţi are această fa­brică, dar probabil câteva sute. O să în­treb la Inspectoratul Teri­torial de Mun­că (ITM), dar nu ştiu în ce măsură ne pot furniza aceste date“.

Constanța 100% a solicitat companiei olandeze, prin firma de PR care a anunțat închiderea, McCann PR, să ne comunice câți angajați are în Constanța. Ni s-a spus că informațiile din comunicat sunt cele pe care compania a vrut să le comunice și că vor reveni cu informații ulterioare, dacă se va considera de cuviință. Nu au mai revenit.

Heineken Romania SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri de 1.373.340.280 lei, un profit de 118.801.064 și un număr mediu de 1.103 angajați.

De remarcat și faptul că, personal, Vergil Chițac a ales ca oameni care lucrau în privat să fie aduși în primărie, să lucreze la stat, adică exact invers de cum declara pentru ZF.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în orașul Techirghiol de vineri noapte până sâmbătă seară

Thu Sep 22 , 2022
RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei în orașul Techirghiol, din noaptea de vineri – 23 septembrie 2022, ora 23.00, până sâmbătă – 24 septembrie 2022, ora 20.00, pentru  lucrări de înlocuire a unor conducte de distribuție apă potabilă. Vor fi afectați toți consumatorii din localitate. Investiția face parte din Contractul […]