Vergil Chițac, primarul online

Vergil Chitac primar constanta cu masca

De când a devenit primar, Vergil Chițac a susținut aproape toate ședințele de consiliu municipal în sistem electronic. Online. Chiar și azi, la mult timp după ridicarea stării de alertă, le convoacă online.

Explicații sunt destule: pentru că poate, pentru că legea nu îi interzice, pentru că nu are chef să dea ochii cu consilierii și cu constănțenii, pentru că nu vrea să răspundă întrebărilor presei care participă la astfel de ședințe, pentru că locuiește în Eforie și drumul e lung, etc.

Atitudinea aceasta a primarului nu rămâne însă cantonată la ședințele CLM. Se pare că tot ceea ce face în primărie este online. Și nu în sensul bun.

L-ați văzut luând orașul la pas? Mergând prin cartiere să vadă care sunt problemele reale ale constănțenilor? Eu nu. Un primar ar trebui să facă asta, să meargă cu autobuzele pe care le laudă, să încerce să parcheze în centrul orașului, să stea de vorbă cu oamenii, să stea printre ei, onsite, nu online.

Vergil Chițac nu face nimic din toate acestea. Nici în campanie nu prea s-a obosit cu ieșitul, ne spun acum o parte din cei care l-au cunoscut. Acest „sedentarism administrativ” nu este, din păcate, benefic orașului. Pentru un primar care mai dorește un mandat, e chiar sinucigaș politic. Dar poate nu-și mai dorește.

Pe Chițac nu-l ajută nici prezența pe Facebook, acolo unde pare să fie adevăratul său biroul. Postări fie anoste, fie bombastice, la care nu se obosește să răspundă, fără feedback. Nu e comunicare, este, cum spunea un scriitor, un exercițiu de narcisism. Și cine face astfel de exerciții nu iese în stradă, pentru că, asemenea lui Narcis, vrea să se oglindească numai în apa care îi spune că e bun, frumos și deștept.

Din păcate, subalternii fac ce văd. Îmi scria recent o amică faptul că a fost amendată de Poliția Locală pentru că nu avea gardul renovat. Culmea este, însă, că era. Și-a dat seama că polițiștii i-au dat amenda după ce s-au uitat pe Google Earth. Online, din birou.

Din păcate, noi nu suntem avataruri, ci oameni reali, într-un oraș real, care are nevoie de un primar real.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAJA Constanța, exemplu de bune practici pentru studenți

Tue May 17 , 2022
RAJA SA a deschis larg porțile Stației de epurare Constanța Nord, astăzi – 17 mai 2022, pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. Vizita a avut loc în cadrul unui stagiu de practică pedagogică derulat cu sprijinul companiei de apă. Tinerii au […]