Vergil Chițac și USR își dau la gioale cu fiecare ocazie. Cele mai recente atacuri

Vergil Chițac și Dumitru Caragheorghe
Vergil Chițac și Dumitru Caragheorghe

Constanța este condusă de o coaliție PNL – USR. Cu toate aceste, primarul PNL Vergil Chițac și consilierii USR se plan unul pe altul ca sarea-n ochi. Recent, o nouă serie de atacuri au venit din ambele părți.

Mărul discordiei, de data aceasta, este Cătălin Caracostea, nimeni altul decât finul fostului președinte CJC, Horia Țuțuianu. Presa locală a scris că acesta urmează să fie cooptat în echipa primarului Vergil Chițac.

USR Constanța, prin vocea președintelui Dumitru Caragheorghe, a reacționat imediat la această știre, cerând colegilor liberali să respecte votul anti PSD pe care constănțenii l-au dat la alegerile din 2020.

„După „episodul“ Horia Constantinescu, nu avem cum să fim impasibili la faptul că tot mai mulţi apropiaţi ai găştii PSD, care au căpuşat Constanţa în ultimii 20 de ani, se coagulează din nou, încet dar sigur, în structurile administraţiei locale condusă de primarul Vergil Chiţac. Nepotismul pesedist începe să-şi arate colţii şi asta cu girul unui primar liberal. Este tot mai limpede pentru noi că efectele alianţei de la centru între PNL şi PSD încep să fie resimţite şi la Constanţa, iar asta nu poate decât să ne pună în gardă.

Măcelul celor 1.400 de arbori de la Mangalia (un scandal în care a fost implicat Cătălin Caracostea n.r.) este destul de proaspăt în memoria noastră şi am vrea să ştim pe ce criteriu a decis Vergil Chiţac că omul responsabil, Cătălin Caracostea, este potrivit pentru un post în Primărie? Este, bineînţeles, o întrebare retorică. Nu ne-ar mira ca, foarte curând, să ne trezim din nou cu Horia Constantinescu pe holurile Primăriei sau chiar cu Felix Stroe preluând frâiele Prefecturii Constanţa (!).

Aşadar, pentru că este clar că domnului Vergil Chiţac nu îi pasă, facem un apel către colegii liberali, aceia dintre ei despre care ştim că nu ar accepta ca oraşul nostru să revină pe mâinile băieţilor cu pile ai PSD, să respecte măcar votul celor care i-au ales şi să nu-şi bată joc de încrederea şi speranţele oamenilor. De asemenea, am vrea ca toţi constănţenii, indiferent dacă ne-au votat sau nu, să ştie că USR Constanţa nu va face niciun fel de compromis în faţa unor astfel de combinaţii făcute pe interese politice şi că ne vom apleca mai mult asupra unor astfel de decizii pe care le ia anturajul „de specialitate“ al primarului Chiţac!”, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Vergil Chițac a contracarat azi, într-un interviu la o instituție mass media unde acordă foarte des interviuri.

„USR-ul se ocupă cu denigrarea mea. Au ordin de la împărăție să se ocupe cu denigrarea mea. Asta fac. E atât de transparent și de vizibil. Primăria Constanța are 2740 de angajați. Vă imaginați că îi știu pe toți? Nu era în primărie, dar eu primesc foarte multe cereri de la funcționari din alte primării care vor să se transfere. USR-ul are temă de la șeful lor să mă atace pe mine.”, a spus primarul.

Replica USR nu a întârziat.

„Este trist faptul că singurul răspuns pe care domnul primar l-a putut oferi legat de această chestiune este că am avea o temă în a îl denigra pe dumnealui. Este cel mai facil răspuns. Tema noastră, una dintre ele, este să dăm un semnal de alarmă că în Primăria Constanța circulă un aer pesedist, chiar sub “atenta” supraveghere a domnului Chițac. Denigrator, ca să păstrăm aceeaşi retorică a domnului primar, nu este faptul că noi am criticat apariția domnului Caracostea în primărie, ci faptul că el a apărut.  Acesta este un fapt, nu o teorie, o speculație sau o “temă”.”, a spus Dumitru Caragheorghe.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un șofer de 73 de ani a murit într-un accident

Fri Dec 10 , 2021
O persoană a murit într-un accident rutier a avut loc, vineri după-amiază, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, între două autoturisme. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani. Acesta rămăsese încarcerată într-una din mașini, pe care o și conducea. A fost nevoie de o echipă specializată […]