Vergil Chițac: „Viața locatarilor e un calvar, mai ales vara”

Imaginile surprinse de senatorul Vergil Chițac în zona pieței Tomis 3
Imaginile surprinse de senatorul Vergil Chițac în zona pieței Tomis 3

Senatorul Vergil Chițac a fost invitat, duminică, de Asociația de proprietari a blocului LT 6, situat în zona pieței Tomis 3, care sunt revoltați de condițiile în care au ajuns să trăiască.

Este vorba despre blocul care la parter magazinul Alfa Beta.

„Situat inițial la parterul blocului magazinul s-a extins nepermis (bineînțeles cu Autorizație de Construcție) ocupând toată terasa ce exista odată. Câteva consecințe: aerisirile subsolului nu mai funcționează, s-a adunat condens și un miros îngrozitor pe casa scării, pereții blocului s-au umplut de aparatele instalației frigorifice ce deservește magazinul, s-a construit un transformator lipit de balconul unor cetățeni. Dacă adăugăm faptul că aproape de balcoane, s-au pus toalete ecologice și ghene care colectează gunoiul din piață; atunci realizăm cu toții că în special vara, viața locatarilor e un calvar. Am intrat și în piață… tonete neocupate în condițiile în care comercianții ambulanți ilegali roiesc în afara pieței, mezeluri care se țin pe tejghea la 30 de grade și nu în frigidere și multe altele pe care le știți și dumneavoastră. Împrejur, birturi pline de la ora 10.00 dimineața, comerț pe asfalt și nimeni, dar absolut nimeni, nu emite chitanțe… Evaziune la greu.”, spune Vergil Chițac.

Acesta a punctat că Asociația „Constanța Altfel”, pe care o conduce, a decis să le acorde asistență juridică locatarilor de la LT 6 în procesul pe care îl vor intenta primăriei care le-a eliberat o autorizație ilegală proprietarilor magazinului Alfa Beta. Dincolo de asta, senatorul subliniază că poate este bine să nu mai amânăm discuția legată de utilitatea acestei piețe, în condițiile în care ea este înconjurată de magazine ca Lidl, Mega Image sau Profi. În orice caz, în opinia sa, trebuie făcut ceva pentru că zona trebuie urgent curățată, reamenajată și redată în primul rând, cetățenilor care locuiesc acolo.

„Și pentru că noi nu uităm, vă aducem aminte că pe 16 martie 2016 discutând despre subiect, domnul Făgădău spunea: „Până la sfârşitul săptămânii acesteia, vom avea o radiografie a tot ce se întâmplă în perimetrul bulevardelor Soveja, Tomis, Lăpuşneanu şi aleea de la Mega Image, adică tot ceea ce înseamnă comerţ autorizat, neautorizat, construcţii autorizate şi neautorizate, şi vom veni cu un program în paşi. Primul pas este să facem curat. Al doilea, vedem dacă este necesară vreo expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ. Nu este normal să avem tarabe de vânzare de legume-fructe şi piaţa să fie goală. Ambiţia mea este ca, în Tomis III, să închid subiectul legat de scandal, vânzare neautorizată, hăituială şi de-o parte şi de cealaltă. Dacă nu vom reuşi să facem lumină, nu am niciun fel de problemă să propun Consiliului Local o expropiere masivă de utilitate publică şi să facem un parc“. Orice comentariu este de prisos! Vă las pe dumneavoastră să judecați!”, a conchis Vergil Chițac.

Vă recomandăm și:

Hocus-pocus în Constanța: dispare o parcare, apare un supermarket
Vergil Chițac, atac dur, dar corect, la Decebal Făgădău: „De trei ani, orașul Constanța este condus cu poze, nu cu fapte”
Vergil Chițac: Primarul Constanței a ajuns să se laude cu munca altora
DOCUMENTELE care arată cum a obținut CCINA Constanța 12 locuri de parcare GRATUIT. Ce pot face consilierii locali2 thoughts on “Vergil Chițac: „Viața locatarilor e un calvar, mai ales vara”

  1. eee… si cum spunea domnul primar , pe domeniul public s-au mai eliberat 2 autorizatii de tarabe neconforme cu hclm-ul. Despre ce vb aici?? Puneti in aplicare legea pentru tarabele de pe domneiul public mai intai. Cum sa nu fie tarabele goale in piata cand ei elibereaza autorizatii la drumul mare. promitea un sens giratoriu si sa gandit ca arata mai bine o taraba in mijlocul pietei decat un sens giratoriu.

  2. Lui dl.Chițac îi dă inteligența pe afară. Cum să desființezi piața Tomis lll. Să se uite ce preturi au magazinele pe care le enumeră,la legume și fructe,inclusiv cei care au tarabe în incinta pieței, față de ceilalți care sunt în afară (a nu se înțelege cei care vând pe trotuar) .Poate ca dl.Chitac, care spune “lucruri trăsnite “,își permite sa cumpere din marile magazine pt.ca statul român le- a dat pensii foarte mari la militari, de zici că au fost în vreun război mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Medicii veterinari au confiscat numai 15 kilograme de alimente de pe litoral

Tue Jul 23 , 2019
În timp de Protecția Consumatorului închide zeci de unități și confiscă sute de kilograme de alimente expirate, medicii veterinari din cadrul DSVSA au reușit să retragă de pe piață, de pe tot litoralul, numai 15 kilograme de alimente într-o săptămână. Cinci de carne și zece de produse de patiserie. DSVSA […]

V-ar putea interesa și: