Vergil Chițac: „Vom constitui piețe în exteriorul acelora care se închid”

piata Grivitei - fructe

Primăria Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că, începând de luni, 9 noiembrie 2020, activitatea a trei piețe din municipiul Constanța va fi suspendată, a anunțat Primăria Constanța. Este vorba despre Tomis III, Tic-Tac și Cireșica.

Primaru Vergil Chițac a precizat că a purtat o discuție cu prim-ministrul Ludovic Orban și a făcut o analiză succintă cu privire la consecințele pe care le are această decizie asupra producătorilor români care își desfac marfa în piețe ce vor fi închise.

„Astfel, am ajuns la concluzia că Primăria Municipiului Constanța va putea asigura spații de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial. În acest sens, vom aplica una dintre următoarele două măsuri:

  • vom constitui piețe în exteriorul acelora care se închid;
  • acolo unde nu vom putea organiza piețele în exterior, vom direcționa producătorii către locurile rămase libere în piețele care nu se închid.

Precizez că sunt foarte interesat ca locuitorii Constanței să consume produse românești de calitate și la fel de interesat ca producătorii autohtoni să beneficieze de toate condițiile pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, chiar și în aceste vremuri mai degrabă tulburi decât prospere. Îi asigur de tot sprijinul meu și le doresc să treacă cu bine peste această perioadă.”

Primarul Constanței a subliniat că se referă la producători, nu la samsarii de fructe și legume.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.