Verii Dușu au dat lovitura pe bursă

SOCEP

Operatorul portuar SOCEP S.A. a înregistrat cea mai mare creștere a acțiunilor pe Bursa de Valori București, săptămâna trecută.

În topul celor mai bune evoluţii bursiere ale săptămânii 11-15 noiembrie se află Socep SA, controlată de verii Niculae și Ioan Dușu. Societatea a înregistrat un avans de 13,68% al preţului acţiunilor. Pe locurile următoare se situează SIF Hoteluri SA – plus 13,08% şi SSIF BRK Financial Group – plus 9,76%.

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri în această săptămână pe Bursa de la Bucureşti, generând tranzacţii de peste 46,49 milioane de lei, urmate de acţiunile Romgaz, cu schimburi de 11,14 milioane de lei şi de cele ale Fondului Proprietatea, cu 8,89 milioane de lei.

Pe de altă parte, cele mai slabe evoluţii au fost consemnate de acţiunile UAMT SA, care s-au depreciat cu 9,79%, Electromagnetica – minus 6,25% şi Alro SA – minus 6,09%.

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni derulate în ultima săptămână pe Bursa de la Bucureşti a scăzut la 105,57 milioane de lei, faţă de 136,075 milioane de lei în perioada precedentă, iar cea mai bună zi de tranzacţionare a fost miercuri, 13 noiembrie, când rulajul a fost de peste 23,85 milioane de lei. Cea mai slabă zi a fost marţi, 12 noiembrie, când tranzacţiile cu acţiuni au trecut uşor de 18,26 milioane de lei.

Capitalizarea pieţei a depăşit vineri 176,21 miliarde lei.

Pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti sunt 83 de societăţi emitente şi 28 de intermediari, iar valoarea totală a tranzacţiilor derulate de la începutul anului a depăşit 8,67 miliarde de lei cu o medie zilnică de tranzacţionare de 39,28 milioane lei.

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost realizate 513.053 de tranzacţii, în valoare totală de 9,82 miliarde de lei, media zilnică de tranzacţionare fiind de 44,44 milioane de lei.

Cine este SOCEP

SOCEP face parte din Grupul DD – o companie cu capital privat, consolidata in jurul viziunii pe care o avem, si anume de a fi partenerul perfect pentru clientii nostri.

Din Grupul DD mai fac parte urmatoarele societati: CASA DE EXPEDITII PHOENIX – operator portuar, CELCO – producator BCA, adezivi, mortare, var calcic hidratat, HOTEL CONDOR Mamaia, HOTEL SULINA Neptun, LOGISTIC PARK – cel mai mare parc logistic din Dobrogea, SOCEFIN – societate de investitii financiare.

SOCEP este unul dintre cei mai importanti operatori portuari din Portul Constanta, cu o experienta de cca. 30 ani in domeniu, activitatea sa fiind structurata pe doua business line-uri:

  • Terminalul de Containere – 300.000 TEU capacitate de operare anuala
  • Terminalul de Marfuri Generale – 3 milioane tone capacitate de operare anuala

In plus fata de cele doua terminale operationale, SOCEP si-a dezvoltat operatiunile si in Portul Constanta Sud-Agigea, unde detine o platforma de operare de cca. 10.000 mp.

Principalele marfuri operate:

  • Containere
  • Marfuri vrac solide
  • Marfuri generale unitizate

SOCEP este unul dintre operatorii portuari listati la BVB categoria I, cu o cifra de afaceri anuala de cca. 15.000.000 Euro.

Potrivit Confidas.ro, SOCEP S.A. a avut, în 2018, o cifră de afaceri de 74.678.818 lei și un profit brut de 14.549.422 lei.

Grupul DD îi are ca fondatori pe oamenii de afaceri constănțeni Dușu Niculae și Dușu Ion, care dețin fiecare câte 48% din acțiuni. Aceștia fac parte din topul celor mai bogați constănțeni.

Vă recomandăm și:

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.