Veste bună de la Teatrul de Stat Constanța. S-au vândut toate biletele pentru spectacolele din week-end

cea-mai-frumoasa-sotie

Cine spune că nu există doritori de cultură în Constanța greșește. Dovada cea mai bună este faptul că oamenii sunt interesați este că sunt dispuși să plătească bilete pentru a urmări un spectacol de calitate.

Așa s-a întâmplat și la Teatrul de Stat Constanța, care va juca spectacolele din week-end cu casa închisă.

Dacă doriți totuși să vedeți acest spectacol, care se joacă în premieră națională în Constanța, vă anunțăm că anul acesta se va rejuca de două ori, pe 23 noiembrie și pe 3 decembrie. Desigur, vă vom anunța și la timpul potrivit.

 „Cea mai frumoasă soţie” (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, este un spectacol realizat de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte. Îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.

Personalitate artistică prestigioasă a scenei româneşti, Mihai Constantin Ranin este regizor, dar şi scenograf (membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România), a trăit zece ani în Franţa, unde a studiat, la Sorbona, cu teatrologul de origine română George Banu, dar s-a întors în România, considerând că este mult mai palpitant să trăieşti aici.

În Franţa a creat două companii teatrale, a colaborat cu Radio France International, Muzeul de Artă Modernă din Paris, Eurodisney şi cu mai multe teatre.

În România, i se datorează primele spectacole de teatru monumental, stradal şi acvatic şi este organizatorul consacratului Festival internaţional „Babel”, ce are loc în fiecare an, în iunie, la Târgovişte.

Piesa este o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei frumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei. Acest rol va fi jucat, alternativ, de Florina Stănculeţ şi de Georgiana Rusu.

Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu.

Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Molière, comediile sale fiind considerate mai complexe şi mai puţin grosiere decât multe alte producţii de acelaşi gen.

„Dintre toate personajele care mi-au ieşit în cale şi pe care viaţa mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelenţă mediocru, atât în viciile cât şi în virtuţile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou şi ticălos, dintre sfânt şi desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spectacol cu intrare gratuită la Teatrul de Stat Constanța, de Ziua Dobrogei

joi nov. 10 , 2016
Luni, 14 noiembrie, de la ora 18.00, cu prilejul sărbătoririi Zilei Dobrogei, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) îşi invită publicul la o reprezentaţie, cu INTRAREA LIBERĂ, a piesei „Să ne răzbunăm, iubito!”, comedie care este jucată cu succes încă din anul 2009. Spectacolul are în prim plan un cuplu de […]

V-ar putea interesa și: