Veste bună: primăria construiește o maternitate. Veste proastă: Primăria Timișoara

Veste bună: primăria construiește o maternitate. Spitalul se va întinde pe 15.000 de metri pătraţi, la care se adaugă 2000 de metri pătraţi care vor deservi zona administrativă.

Clădirea va avea 6 etaje, va cuprinde 236 de paturi, din care 150 pentru Obstetrică-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensivă, iar restul vor fi destinate secţiei de Neonatologie.

Veste proastă: este vorba despre primăria din Timișoara, nu cea din Constanța.

În Constanța, bugetul pe 2019 întocmit de primarul Decebal Făgădău nu este unul orientat spre dezvoltare. nu este nici măcar unul de subzistență, în condițiile în care avem un deficit de 85 de milioane de lei. Dimpotrivă, pentru a-l mai cârpi, din 2020 taxele și impozitele se majorează substanțial. Vom plăti, pentru case și mașini, mai mult decât bucureștenii.

Ia uitați ce face între timp primarul din Timișoara.

„Noua maternitate pe care o construieşte Primăria Timişoara prinde contur. Ieri am avut ultimă discuție asupra studiului de fezabilitate şi l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima ședință de Consiliu Local. După aprobare, se va porni elaborarea proiectului tehnic, iar după finalizarea acestuia, se va organiza licitaţia pentru execuţie. Eu sper ca lucrările de execuţie să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb,  iar interioarele şi dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România. Prioritatea pe care o acordăm acestui obiectiv este o nouă dovadă a preţuirii pe care o avem pentru tineri, a accentului pe care-l punem pe stimularea prin asigurarea de condiţii a creşterii natalităţii în oraş şi regiune”, a anunţat primarul Nicolae Robu, citat de News.ro.

În cadrul spitalului vor exista şi alte compartimente, laboratoare, Departamentul de fertilizare in vitro şi echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu două paturi şi baie proprie, va exista şi o bucătărie care va deservi maternitatea şi secţiile la distanţă, dar şi o spălătorie care va acoperi nevoile întregului spital.

Mi-e rușine că sunt constănțean

Deși pare incredibil, și Consiliul Judeţean Timiş are un proiect de construire a unei noi maternităţi, la Timişoara. Acesta va fi construită lângă Spitalul Judeţean, iar în noua construcţie va funcţiona actuala Maternitate Bega care funcţionează într-un spaţiu impropriu.

Așadar, Timișoara are o maternitate de stat și mai construiește două. Constanța nu are niciuna, ci numai o secție în Spitalul Județean. Coincidență sau nu, avem însă câteva private.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Călătorii unui tren privat, dați jos între linii, după ce s-a stricat sistemul de frânare

Sat Apr 27 , 2019
Călătorii unui tren privat au fost dați jos între linii, în apropiere de gara Cernavodă, după ce s-a stricat sistemul de frânare. Aceștia ar fi fost rugați să coboare din tren la o distanță de câteva minute de mers pe jos, pentru a-și căuta altă soluție de a ajunge în […]