Veste bună: relaxări noi de la 1 august. Veste proastă: modificările vor fi minore

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, 20 iulie, că Guvernul are în vedere noi relaxări de la 1 august, iar că singura pregătire pentru un posibil val patru de infectări cu coronavirus este vaccinarea. Aceasta a precizat că specialiştii analizează posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se întreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a precizat că nu s-a luat în calcul vaccinarea obligatorie a medicilor, dar şi că a discutat cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, despre variantele de legislaţie prin care să fie testaţi obligatoriu medicii.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.