Veste proastă pentru șoferii care au mașini cu motoare Diesel: urmează o criză a motorinei

Cea mai gravă criză de diesel din Europa va avea loc în primăvară relatează Bloomberg, citat de ObservatorNews. Stocurile de motorină din nord-vestul Europei vor atinge cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani la începutul primăverii viitoare, potrivit unei estimări făcute de compania de consultanță Wood Mackenzie. UE va opri livrările maritime de combustibil rusesc în luna februarie. 

Stocurile de motorină din Europa sunt aşteptate să crească în decembrie și ianuarie, apoi vor scădea brusc. Se estimează că în martie 2023 vor ajunge la cel mai scăzut nivel din 2011 încoace, potrivit Woodmac. Uniunea Europeană se pregătește să taie livrările maritime de combustibil rusesc la începutul lunii februarie, în 2023. Situația aprovizionării pe continent este deja tensionată şi riscă să se înrăutățească. Stocurile funcţionează ca un amortizor atunci când sunt perturbări pe piaţă iar reducerea lor creşte potențialul de volatilitate. 

Recomandare: Sfârșitul erei diesel: pentru prima dată în România s-au vândut mai multe mașini electrice și hibrid decât pe motorină

Golirea stocurilor de motorină a adus un profit mai mare rafinăriilor de petrol, stimulând operatorii europeni, a declarat James Burleigh, analist la Woodmac care estimează luna aceasta o creştere a rafinării de petrol în nord-vestul Europei cu 420.000 de barili pe zi. „Ne așteptăm ca stocurile de benzină/diesel la sfârșitul lunii decembrie să ajung la aproape trei milioane de barili”, a spus Burleigh.

Având în vedere că Rusia este de departe cel mai mare furnizor extern al UE de motorină pe mare, este așteptată o scădere bruscă a stocurilor la sfârșitul iernii.

O diminuare a stocurilor de diesel în Europa și în SUA este cauzată parţial şi de burse. Curba benzinei la bursa ICE din Londra este inversată, ceea ce înseamnă că livrările imediate sunt mai scumpe decât cele la o dată ulterioară. Acest lucru descurajează stocarea, deoarece traderii pot vinde imediat la un preț mai bun decât în viitor. 

Recomandare: În Europa nu se vor mai putea vinde mașini pe benzină sau motorină


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inspectorii antifraudă fiscală au confiscat peste trei kilograme de aur

joi nov. 10 , 2022
Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au verificat în ultima perioadă inclusiv activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase. Astfel, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislația […]

V-ar putea interesa și: