Vești bune pentru marinari. Documentele se prelungesc din oficiu

Vești bune pentru navigatorii maritimi și fluviali.

„S-a confirmat oficial! Certificatele si brevetele, certificatele medicale si carnetele de marinar, atestatele care confirma un brevet sau certificat de capacitate, certificatele de capacitate, de absolvire sau radio GMDSS, certificatele speciale care isi pierd valabilitatea pana la data de 01 iulie 2020 vor fi prelungite din oficiu 3 luni dar nu mai mult de 01 octombrie 2020.”, spun reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Nu este necesar sa se facă cerere pentru prelungire!

„Este cea mai rapida reglementare a unor probleme aparute din istoria recenta a Romaniei dar si a tarilor europene.”, spun cei de la SLN.

Reamintim ca sindicatele europene au facut demersuri (inclusiv SLN) impreuna cu Asociatia Armatorilor din Europa si au cerut pe data de 18 martie 2020 Uniunii Europene, regim de urgenta, rezolvarea unor probleme cu care se confrunta transportul maritim si fluvial. Datorita deciziei majoritatii tarilor de inchiderii granitelor si suspendarii zborurilor aeriene s-au suspendat toate schimburile de echipaje pentru 30 de zile. In aceasta perioada UE dar si IMO ar trebui sa gaseasca masurile ce trebuiesc luate pentru prelungirea documentelor navigatorilor care se afla la bord si modalitati de a face schimburile de echipaje.

Ieri a avut loc o sedinta extraordinara a ministrilor transporturilor din statele membre si astazi Ministerul Transporturilor din Romania a venit cu aceste decizii in ceea ce priveste personalul navigant roman pe care le-a transmis catre Comisia Europeana pentru a se lua in mod oficial la cunostinta si a fi acceptate si aplicate. IMO a recomandat PSC si FSC sa dea dovada de flexibilitate si de intelegere si sa accepte aceste masuri exceptionale pentru a nu intrerupe lantul de aprovizionare a economiei mondiale.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CAZINOURILE din Constanta s-au inchis! Sfat pe timp de COVID-19: Inlocuieste-le cu cele ONLINE!

Fri Mar 20 , 2020
Coronavirus inchide atat restaurantele, terasele si magazinele de top, cat si cazinourile cu renume din intreaga tara. Daca jocurile de noroc reprezinta pentru tine o modalitate de a uita de toate problemele si grijile, nu trebuie sa te temi, deoarece iti poti petrece timpul in acest fel chiar si pe […]