Vești bune și pentru județul Constanța: 1 miliard de lei pentru HoReCa

Industria HoReCa primește sprijin financiar de 1 miliard de lei, ceea ce înseamnă vești bune și pentru județul Constanța, anunță deputatul PNL Marian Crușoveanu.

„În contextul pandemiei, industria HoReCa este direct afectată. Este un sector care are un aport semnificativ în activitatea economică din județul nostru, iar sprijinul financiar suplimentar acordat de către Guvernul României vine ca un colac de salvare pentru acest sector.”, a precizat acesta.

Este de reținut faptul că banii vor fi distribuiți proporțional pentru toți solicitanții, sub forma unor granturi care pot ajunge până la suma de 800.000 euro la nivel de întreprindere. Prin această schemă de ajutor, Guvernul vizează să despăgubească un număr estimat de 73.211 de beneficiari.

În completare la această ordonanță, Ministerul Muncii a anunțat că va prelungi măsurile de sprijin pentru sectorul HoReCa. Astfel, cei care angajează zilieri, vor fi ajutați cu 30% din salariu, iar cei ce vor angaja sezonieri vor primi un suport de 45% din salariu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.