Veteranii din Teatrele de Operații, cinstiți la Medgdia

 

Medgidia

Veteranii din teatrele de operații au fost astăzi onorați la Medgidia printr-un eveniment militar, organizat în Piațeta Decebal. 23 de cadre militare au fost felicitate și recompensate pentru devotamentul față de țară și curajul de care au dat dovadă în teatrele de operații din Bosnia, Kosovo, Afghanistan și Iraq.

Ziua de 11 noiembrie a fost a fost aleasă Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații ca un simbol al sărbătoririi zilei de 11 noimbrie 1918, ziua armistițiului între Puterile Antantei și Germania, în urma căreia se încheia Primul Război Mondial. La aceeași dată, în anul 2003, într-o misiune de luptă cu Pakistan, a căzut la datorie sublocotenentul postmortem Silviu Fogoroși, primul erou român decedat în Afghanistan.

Astăzi, în semn de respect, 23 de cadre militare din trei unități militare din Medidia, care au fost detașate în zone conflictuale din lume, au fost onorate. Programul evenimentului a debutat cu intonarea imnului național, urmat de cuvântări ale comandantului garnizoanei Medgidia, dr. Gheorghe Rotariu și primarului municipiului Medgidia, Marian Iordache.

„Astăzi îi omagiem și pe cei 26 de militari români care au apărat țara cu prețul vieții, pe cei 160 care au fost răniți și pe toți militarii care luptă în misiuni. Totodată, mulțumim tuturor militarilor pentru modul exemplar în care v-ați îndeplinit sarcinile profesionale, vă felicit și vă urez multă sănătate!”, le-a urat comandatul camarazilor săi, înainte să le acorde diplomele de onoare.

Cadrele militare au fost recompensate și de municipalitate, în semn de respect pentru activitatea din operațiunile militare, moment urmat de un spectacol susținut de Fanfara Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” și defilarea cadrelor militare.

În același timp, gândurile cadrelor militare și ale autorităților au fost îndreptate și spre militarii care se află în prezent în teatrele de operații:

„Suntem alături de camarazii noștri care acum își servesc patria sub faldurile tricolore în diferite teatre de operații, le dorim misiune încununată de succes și îi așteptăm acasă!”, a declarat dr. Gheorghe Rotariu.

Totodată, a fost organizată o expoziție de pictură dedicată „Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații”, realizată cu sprijinul Adinei Dogaru, coordonatoarea cercului de pictură al Casei de Cultură „Ioan N. Roman”, în care micii pictori au pus pe hârtie gândurile și viziunea lor asupra misiunii pe care o are Armata Română în teatrele de operații.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mihai Tararache, deputat PNL: ”Turismul românesc trebuie să reprezinte prioritate zero!”

Fri Nov 13 , 2015
Turismul generează la nivelul Uniunii Europene peste 4% din PIB. Dacă adăugăm aici și sectoarele conexe, reiese că aproximativ 11% din bugetul european depinde direct sau indirect de turism. În total, 8 milioane de cetățeni europeni lucrează în această industrie, direct sau indirect. În același timp, în România, turismul generează […]