Vi se pare că ați plătit prea mult pentru un produs Samsung? Consiliul Concurenței a demarat o investigație

Consiliul Concurenţei a anunţat, pe 5 aprilie, că a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional (administratorul eMAG), suspectând posibile înţelegeri de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România.

„Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional. Inspecţiile s-au derulat în cadrul unei investigaţii privind posibile înţelegeri şi/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România. Astfel, investigaţia vizează relaţia dintre compania Samsung Electronics România şi partenerii acesteia, printre care Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional”, a informat autoritatea de concurenţă.

Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă.

„Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate”, mai arată autoritatea.

Samsung Electronics România este subsidiara locală  a grupului Samsung, un producător şi distribuitor mondial de produse electronice şi produse de tehnologia informaţiilor.

Altex şi Flanco comercializează on-line şi prin intermediul unor reţele naţionale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor şi IT&C, electrocasnice si multimedia.

Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente şi componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Femei tratate mai rău ca animalele. Sechestrate și obligate să se prostitueze în străinătate. „Contracte pe viață”

Mon Apr 5 , 2021
Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 30 de inculpaţi într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni de către o grupare constituită de unul dintre dintre ei în timp ce se afla în închisoare. Membrii grupării au racolat tinere pe care le-au forţat să se prostitueze în folosul lor […]