Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC născut în Constanța

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP), din cadrul Universității Ovidius din Constanța, organizează miercuri, 15 noiembrie 2023, lansarea cărții semnate de Dorian Galbinski, Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC, Editura Humanitas, 2021.

Dorian Galbinski este originar din Constanța, a emigrat în Israel în 1965, iar apoi, din 1970 a început o carieră impresionantă ca jurnalist, la celebrul post de radio BBC, unde avea să devină cel mai longeviv membru al redacției în limba română. Volumul de memorii amintit mai sus se poate citi din mai multe unghiuri. În primul rând ca un document, autorul fiind martorul unor evenimente cheie pentru istoria secolului al XX-lea, cum ar fi prima parte a regimului comunist, la Constanța, Războiul de șase zile, din 1967 și războiul de Yom Kipur în Israel, căderea comunismului și anii de tranziție în România post-decembristă, de pe teren, ca jurnalist.

Apoi, rolul său în perioada de la BBC este unul de martor al unor întâlniri la cel mai înalt nivel, fiind, pe rând, translator pentru familia regală britanică și pentru diverse guverne britanice, cu ocazia unor vizite precum cea a lui Nicolae Ceaușescu sau a altor oameni politici români din perioada comunistă. Nu în ultimul rând, Dorian Galbinski se dovedește un scriitor desăvârșit, care știe să-și fascineze cititorii, prin erudiție, umor și emoție. Scenele cu prietenii din copilărie, trăite pe străzile Constanței sau pe malul mării, cele din familie, în diverse țări, cele din redacția BBC, toate fac ca volumul Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC să devină unul de referință.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului, Campus Corp A (Aleea Universității nr. 1), începând cu ora 12.00. Alături de autor, vor lua cuvântul conf. univ. dr. Daniel Citirigă – Facultatea de Istorie și Științe Politice, lect. univ. dr. Ada Codău – Specializarea Jurnalism, Facultatea de Litere și prof. univ. dr. Florin Anghel  – Facultatea de Istorie și Științe Politice.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La Registrul Auto Român, numai cu programare

lun nov. 13 , 2023
Registrul Auto Român anunță că, începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reținut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatul și înlocuirea Cărții de identitate, vor necesita programare prealabilă. Prin urmare, nu vă mai puteți prezenta la reprezentanțele RAR fără ca înainte să […]

V-ar putea interesa și: