Viceprim-ministrul ucrainean i-a cerut ajutorul lui Elon Musk. Acesta a răspuns prompt

Viceprim-ministrul ucrainean i-a cerut ajutorul lui Elon Musk. Acesta a răspuns prompt

Oficialii ucraineni îi cer ajutorul miliardarului Elon Musk, șeful Tesla, de la care solicită stații Starlink, dar și să intervină pe lângă ”rușii sănătoși” pentru a-i încuraja să se împotrivească Kremlinului.

Viceprim-ministrul ucrainean Mykhailo Fedorov a cerut sâmbătă CEO-ului SpaceX, Elon Musk, să „furnizeze Ucrainei stații Starlink” și să folosească platforma sa publică pentru a încuraja „rușii sănătoși” să se opună guvernului lor.

„În timp ce tu încerci să colonizezi Marte – Rusia încearcă să ocupe Ucraina!”, a scris Fedorov într-un tweet adresat lui Musk.

„În timp ce rachetele voastre aterizează cu succes din spațiu – rachetele rusești atacă civilii ucraineni!”, a mai scris oficialul ucrainean.

„Vă rugăm să furnizați Ucrainei stații Starlink și să vă adresați rușilor sănătoși să stea în picioare”, a încheiat mesajul Fedorov.

Elon Musk a răspuns acestui apel.

„Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale sunt pe drum.”, i-a scris acesta lui Fedorov.

„Terminalele Starlink vin în Ucraina! Mulțumesc @elonmusk, mulțumesc tuturor celor care au susținut Ucraina!”, i-a răspuns acesta.

Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX pentru a oferi acces la internet prin satelit. Constelația va consta din mii de sateliți de dimensiuni reduse plasați pe orbita joasă a Pământului, care funcționează în combinație cu stațiile de emisie-recepție terestre.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Președintele SUA: sancțiuni aplicate Rusiei sau al treilea război mondial

Sun Feb 27 , 2022
Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a apărat sancțiunile dure impuse Rusiei și a declarat că o alternativă la acestea ar fi al treilea război mondial. „Aveți două opțiuni. Începeți un al treilea război mondial, intrați în război cu Rusia, fizic. Sau asigurați-vă că țara care acționează atât de […]