Viceprimarul Babu a desenat pe asfalt

dumitru babu desene pe asfalt
Dumitru Babu, viceprimar al Constanței, altărui de „micuți și voluntari”, umflă un balon în timpul acțiunii de desenare a asfaltului (foto; Asociația Youth Vision)

Dumitru Babu, unul din cei doi viceprimari ai municipiului Constanța, a pictat pe asfaltat, alături de „micuți și voluntari”.

S-a întâmplat în cadrul proiectului „Constanța veselă – desene pe asfalt”, proiect despre care organizatorii spuns că „a devenit deja un eveniment iubit de copii și părinți, iar micuții răspund de fiecare dată prezent cu drag și bucurie când vine vorba să-și etaleze talentul la pictură sau desen.”

De data aceasta, micuții, voluntarii și viceprimarul Dumitru Babu s-au strâns în Parcul Viitorului din Zona CET.

„Zeci de copii talentați, însoțiți de părinți sau bunici s-au alăturat voluntarilor și au pictat pe dalele din beton jocuri ale copilăriei precum Șotronul, Plicul, omizi cu cifre unde vor învăța să adune, să împartă, să scadă și să înmulțească, dar și harta cu regiunile României.”, spune Daniela Enescu, președinte Youth Vision, în calitate de organizator, printr-un comunicat de presă.

Aflăm din coumunicat că organizatorii s-au gândit și la păsări.

„De data aceasta, organizatorii nu s-au gândit doar la beneficiile pe care acest tip de proiect le are pentru copii, ci și la păsări. Astfel, au achiziționat 12 mini căsuțe cochete din lemn pe care le-au pictat multicolor, apoi le-au montat în mai mulți pomi din parc, pentru ca zburătoarele să-și facă cuib sau să-și procure hrana, cu ajutorul iubitorilor de animale și de natură, care le vor aduce grăunțe.”

Tot din comunicat ni se spune că vicepriarul Dumitru Babu „s-a aflat în mijlocul copiilor”.

„În mijlocul copiilor s-a aflat și viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, impresionat de talentul unora dintre micuți, pe care i-a încurajat să-și dezvolte abilitățile artistice. Totodată, viceprimarul nu a ezitat să picteze cot la cot cu voluntarii și copiii prezenți la acțiune.”, se arată în sursa citată.

Acțiunea face parte din proiectul educativ “Constanţa veselă – desene pe asfalt” ce a fost iniţiat de Asociaţiile Youth Vision şi Creative+, cu sprijinul Primăriei Constanţa și reprezentanților Direcției Județene de Sport și Tineret. În același timp, la eveniment au participat și tinerii care fac parte din grupul de lucru al competiției Capitala Tineretului din România, competiție pe care Constanța, aflată în finală, și-a propus să o câștige.

„Suntem în cel de-al doilea parc și ne bucurăm să vedem că la acest eveniment s-au alăturat reprezentanții DJST, respectiv grupul de lucru pentru câștigarea titlului de Capitala Tineretului din România. Una din prioritățile noastre esteaceea de a aduce împreună autorități publice, ONG-uri și tineri, pentru a contribui la dezvoltarea comunitară. Am ales să ne implicăm direct în programul Constanța – Capitala Tineretului din România pentru că ne dorim cu toții ca acest oraș să devină unul din cele mai atractive orașe pentru tineri”, a declarant Daniela Enescu, președinte Asociația Youth Vision.

„Proiectul Constanța veselă mi-a ajuns la suflet și suntem deja la cea de-a treia experiență. M-am bucurat enorm să văd că cei mici îmi apreciază cu multă sinceritate munca, desenle pe care le fac din suflet și că, de fiecare dată au fost dornici să se implice și să-și lase liberă imaginația și creativitatea. Este o muncă în comun, iar rezultatele ne bucură ochii și sufletul”, a afirmat Elena Mariela Nencu, pictoriță.

Proiectul „Constanţa veselă – desene pe asfalt” a luat naştere din dorinţa de a stimula mişcarea, de a-i motiva pe copii să se joace în aer liber, dar şi de a da o alternativă la timpul petrecut în faţa calculatorului sau a telefonului. Organizatorii anunță că acțiunile de acest gen vor continua şi în alte parcuri din oraş care se vor transforma astfel, potrivit lor, „într-un tărâm magic, plin de jocuri și culoare.”

La o acțiune similară din iulie 2019, la acţiune a fost prezent şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu care, alături de copii şi părinţi a vopsit şi readus la viaţă un tobogan din ciment, locul de joacă preferat de cei mai mulţi micuţi care locuiesc în zonă. 

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.