Viceprimarul Ionuț Rusu a aruncat pe geam programul cu care Vergil Chițac a câștigat Primăria Constanța

Ionuț Rusu și Vergil Chițac în timpul campaniei electorale, în care au anunțat exact ce se va întâmpla cu câinii fără stăpân
Ionuț Rusu și Vergil Chițac în timpul campaniei electorale, în care au anunțat exact ce se va întâmpla cu câinii fără stăpân. Sursă foto: Facebook/Ionuț Rusu

Vergil Chițac a câștigat Primăria Constanța (și) pentru că a prezentat un program de guvernare locală. Actualul viceprimar, Ionuț Rusu, l-a aruncat pe geam, nu ține cont de el.

Am studiat cu atenție programul acesta. La capitolul „Trezirea din comă. Terapie-șoc pe 3-6 luni până la 1 an” scrie exact ce trebuie să se întâmple cu câinii fără stăpân.

„Iubiți și câinii vagabonzi. Acest program va oferi adăpost și hrană pentru fiecare câine fără stăpân. De asemenea, odată ce aceștia vor fi luați de pe străzi, vor fi sterilizați și vaccinați. În același timp, cetățenilor le va fi interzis să-și lase câinii nesupravegheați pe stradă. Programul se va derula prin colaborarea dintre Primărie, cabinetele veterinare și ONG-urile din domeniu.”

Sursa: Constantacumine.ro

În programul pe următorii patru ani nu mai scrie nimic referitor la acest capitol.

Astăzi, însă, viceprimarul Ionuț Rusu a anunțat că el și primarul îi invită pe constănțenii iubitori de animale „să intre în dialog pentru a găsi cele mai bune soluții de a avea grijă de prietenii noștri necuvântători.”

„Voi organiza un zoom meeting cu cetățenii și orice asociație care dorește să se implice în subiect. Obiectivul este să strângem cât mai multe idei, să le prioritizăm și să le punem în plan pe cele mai bune cât mai repede. Iarna bate la ușă și trebuie să ne mobilizăm să facem ce putem mai bine să fim buni cu toate sufletele aflate în nevoie. Problema câinilor fără stăpân nu va mai fi ignorată, e o prioritate și împreună o vom rezolva cu blândețe, cu implicare și cu idei bune din partea constănțenilor. Voi reveni cu detaliile pentru întâlnirea de pe zoom și până atunci, îi rog pe iubitorii de animale să nu ezite să îmi scrie pe adresa de mail ionut.rusu@primaria-constanta.ro. ”

Ce înțelegem din acest lucru? Că ce este scris în programul de guvernare locală nu contează, e apă de ploaie, și că de-abia acum echipa primarului caută soluții. Cum? Apelând – populist – la cetățeni.

Ne punem două întrebări. Unu: de ce nu aplicați bunele practici pe care le-ați întâlnit, de pildă, în Oradea pe care ați lăudat-o în campania electorală? Era mai eficient, iarna bate la ușă. Doi: cât din programul de guvernare locală va fi anulat?

Evident, întrebările sunt retorice.

Citește și: Primarul Vergil Chițac – marile speranțe, primele dezamăgiri

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Voinea Daniel

    Bine că se bate primăria cu cărămida-n piept cu deszăpezirea…cu adăpostul pentru maidanezi…Asta-n timp ce caloriferele sunt reci în apartamente și mii de bătrâni îmbracă tot ce prind în cale, pentru a nu răci în case.

Leave a Reply

Your email address will not be published.