Viceprimarul Ionuț Rusu a discutat cu Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Republicii Indonezia în România, despre dezvoltarea cooperării economice dintre România și Indonezia, realizată prin intermediul Portului Constanța

Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, a primit astăzi vizita Excelenței Sale Meidyatama Suryodiningrat, Ambasadorul Republicii Indonezia în România, însoțit de Emil Sîrbu, Consul Onorific al Republicii Indonezia la Constanța, precum și alți membri ai Ambasadei și Consulatului Onorific.

În cadrul vizitei de curtoazie, discuțiile s-au axat pe dezvoltarea cooperării economice dintre România și Indonezia, realizată prin intermediul Portului Constanța, având în vedere importanța strategică a municipiului și județului Constanța pentru schimburile comerciale dintre cele două țări.

Viceprimarul a lansat o invitație pentru Excelența Sa de a ne sprijini în atragerea investitorilor din Indonezia în orașul nostru, deoarece investițiile străine sunt un aspect cheie pentru dezvoltarea orașului. Toate proiectele de infrastructură aflate în implementare în municipiu au ca scop, pe lângă creșterea calității vieții locuitorilor, și sporirea atractivității Constanței pentru turiști și potențiali investitori.

Totodată, viceprimarul Ionuț Rusu a subliniat interesul crescut al Guvernului României pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în municipiul și Portul Constanța, în contextul actual generat de atacul militar al Federației Ruse asupra Ucrainei, precum și rolul extrem de important pe care regiunea noastră îl are în transportul cerealelor din Ucraina către Portul Constanța și către restul lumii. Au fost menționate oportunitățile de cooperare în domeniile energiei regenerabile și exportului de materii prime din județul Constanța în Indonezia.

Ambasadorul Meidyatama Suryodiningrat a afirmat interesul țării sale în creșterea cantității de cereale importate din România și dezvoltarea relațiilor de colaborare cu Portul Constanța în acest sens. De asemenea, Excelența Sa a oferit sprijinul Ambasadei pentru creșterea vizibilității municipiului Constanța în Indonezia, astfel încât informațiile relevante să ajungă la cât mai mulți oameni de afaceri indonezieni.

La finalul întâlnirii, s-a convenit ca anul viitor să se realizeze proiecte comune cu Ambasada Republicii Indonezia în România, cu sprijinul Consulatului Onorific al Republicii Indonezia la Constanța, în special în domeniul economic.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul piețelor din Constanța în timpul sărbătorilor de iarnă

joi dec. 21 , 2023
Administrația Fondului Imobiliar S.R.L. anunță că, în perioada sărbătorilor de iarnă, programul piețelor agroalimentare administrate de societate va fi următorul: Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale […]
piete constanta

V-ar putea interesa și: