Viceprimarul Ionuț Rusu promite că rezolvă nebunia de la McDonald’s

Șoferii stau la coadă la drive-in pe prima bandă de pe strada Soveja, blocând traficul

Sute de șoferi încalcă zilnic regulile de circulație la restaurantul McDonald’s din zona Delfinariu, în Constanța. Acolo se așteaptă pe prima bandă, la drive-in, blocând circulația celor care fac dreapta, de pe bulevardul Mamaia pe strada Soveja.

E o problemă căreia nu a reușit să-i găsească nimeni soluția. Nici poliția, care din când în când mai face razii.

„Am purtat cinci, șase discuții cu cei de la McDonald’s (au venit inclusiv de la București) împreună cu absolut toți cei implicați în această problemă, de la Poliția Rutieră la Poliția Locală, Confort Urban, Urbanism, Direcția Generală a Serviciilor Publice, absolut toate direcțiile. Am avut o ședință pe teren și am identificat soluțiile. S-a găsit o înțelegere și de o parte, și de alta. Se lucrează deja la proiect, la comun: colegii noștri de la Confort Urban cu o echipă de la McDonald’s.”, a spus Ionuț Rusu, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV.

Acesta a explicat și care este soluția găsită. De pe bulevardul Mamaia se va intra la McDonald’s (nu de pe Soveja). Se va face încă o bandă, pentru a nu încurca traficul. De aici se va intra în curtea restaurantului, unde drumul face o întoarcere de 180 de grade și se va ieși pe vechiul traseu.

Viceprimarul Ionuț Rusu promite că rezolvă nebunia de la McDonald's
Pe aici se va intra la drive-in-ul de la McDonald’s

„Accesul pe strada Soveja va fi blocat. Acolo vor rămâne câteva locuri de parcare.”, a precizat viceprimarul Constanței.

Pentru a face acest lucru, a mărturisit acesta, va fi nevoie să se taie un tei.

„Nu înainte ca McDonald’s, împreună cu noi, să planteze alți 100 de tei. Mai întâi plantăm, și numai apoi tăiem, numai pentru nevoi de utilitate publică. Plantarea deja a început în parcul Tăbăcărie. Chiar azi am mai identificat niște locuri, în zone unde lumea confundă spațiul verde cu parcarea. În toamnă vom avea un program masiv de plantare.”, a mai pus Ionuț Rusu.

Lucrările ar trebui să fie gata în circa două luni, a conchis viceprimarul.

Vă recomandăm și:

Zona McDonald’s și golful de la Pescărie, două exemple că trăim în Țara lui Papură Vodă

McDonald’s va plăti o redevență de 56 euro pe zi pentru restaurantul din zona Delfinariu, Constanța

Sensuri unice pe străzile B.P. Hașdeu, Eliberării, I.L. Caragiale și în zona Pieței Balada

Emisiunea poate fi urmărită mai jos, în întregime.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Deci aglomeratia si blocajul se vor muta de pe Soveja pe bd. Mamaia. Ce banda suplimentara sa faci? Prin fata intrarii la Delfinariu? Si pentru asta tai si teiul ala care are zeci de ani (justificandu-te ca vei planta alti 100 in parc, dintre care niciunul nu va ajunge la varsta si marimea celui taiat; a se vedea soarta tuturor copaceilor plantati in jurul lacului Siutghiol si lipsa de ingrijire ulterioara a lor; zona pavilion ezpozitional-ramada este elocventa).
    Punem pariu ca va fi mai rau? Coada de masini va depasi statia de autobuz de la Delfinariu (cum se intampla dealtfel si acum uneori, asa, cu intrarea de pe Soveja), incurcand si mai mult traficul, inclusiv autobuzele. Sa nu uitam ca bd. Mamaia are doar 2 benzi, pe cand zona de pe Soveja, unde se formeaza coada acum are 3, blocandu-se banda 1, dar ramanand functionale celelalte 2.
    Si eu as vrea sa se rezolve aceasta problema (mai ales ca locuiesc in zona si ma deranjeaza mai mult decat pe altii poate), dar asta este o solutie proasta (cu toti specialistii enumerati pe care i-a consultat), din categoria noului regulamentul de parcari.
    Baieti, daca nu puteti imbunatati ceva, macar nu stricati si mai rau!

Leave a Reply

Your email address will not be published.