Viceprimarul Stelian Bujduveanu, constănțean, a explicat cât va costa parcarea în București

Viceprimarul Bucureștiului, constănțeanul Stelian Bujduveanu (PNL), a explicat, joi seară, care este noul sistem de parcare pentru Bucureşti şi care sunt tarifele pe care şoferii vor fi nevoiţi să le plătească pentru a parca maşina în siguranţă. Potrivit edilului, până anul viitor, în zona centrală a Capitalei vor fi construite 30.000 de noi locuri de parcare.

Stelian Bujduveanu a declarat, joi seară, la Digi24, că sunt tarife diferenţiate pentru parcările de reşedinţă, administrate de primăriile de Sector şi locurile de parcare administrate de Primăria Generală Bucureşti. 

„În Municipiul Bucureşti există două tipuri de locuri de parcare, cele de reşedinţă atribuite de primăriile de sectoare, la tarife de 400-600 de lei şi vorbim de locurile de parcare care sunt administrare de Primăria Municipiului Bucureşti, acele locuri de parcare trasate cu albastru.  Noi nu ne atingem sub nicio formă de locurile de parcare de reşedinţă pe care cetăţenii le au şi le vor utiliza  în continuare, an de an, la tarifele la care le-au preluat de la primăriile de sector”, a declarat Bujduveanu. 

Viceprimarul a precizat că riveranii vor plăti un tarif preferenţial de 1,6 lei pentru o noapte de parcare. 

„Ce aducem nou în această politică de parking, vorbim de crearea de noi beneficii pentru riveranii care  astăzi nu au putut să preia un loc de parcare, fiindcă s-au epuizat în proximitatea casei, acele locuri de parcare de reşedinţă şi venim cu un tarif preferenţial la un preţ de 1,6 lei/zi pentru ora 19.00 – 07.00, un loc de parcare cu rezervare în zona casei”, a spus Stelian Bujduveanu. 

 Bujduveanu a precizat că pentru locurile de reşedinţă, în schimb, tariful este diferit.  

„Tariful va fi de 50 de lei/lună pentru rezervare, pentru locul de reşedinţă. Rezervarea este în intervalul 19.00- 07.00. În rest, există un tarif de zi, pentru riverani, care se ridică la 100 de lei/lună. În total, însumează 150 de lei/lună, un loc de parcare, în proximitatea casei, cu rezervare. Nu poţi primi un loc de parcare de riveran, la tarif preferenţial, dacă nu ai documente care să ateste că locuieşti acolo. Măcar o viză de flotant”, a explicat Stelian Bujduveanu. 

 Edilul a anunţat că deja au fost create 900 de noi locuri de parcare, iar până anul viitor, numărul acestora va creşte până la 30.000 numai în zona centrală. 

„De la 1 iunie, până astăzi, s-au avizat şi marcat în teren, în zona centrală, peste 900 de locuri de parcare noi. Această procedură va fi într-o continuă desfăşurare. Planul nostru este ca până la anul viitor, pe vremea aceasta, să fie peste 30.000 de locuri de parcare în zona centrală. Vorbesc de parcări publice”, a subliniat Bujduveanu. 

 Viceprimarul a mai adăugat că în Bucureşti sunt înmatriculate 1,5 milioane de maşini. 

„Numărul de maşini înmatriculate în Bucureşti, în ultimii ani, a crescut foarte mult, vorbim de 1,5 milioane de maşini”, a spus viceprimarul. 

Cine este Stelian Bujduveanu

Stelian Bujduveanu s-a alăturat Partidului Național Liber în 2012. Este licențiat în drept, deține un master în Dreptul Uniunii Europene, și este doctorand în Drept Administrativ în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Drept din cadrul Universității București. S-a căsătorit cu Antonela Parteca în anul 2018. Antonela este fiica lui Antonel Parteca, un cunoscut om de afaceri din Constanța, care deține un hotel în Mamaia. Familia Parteca a ajuns în atenția presei în 2012. Atunci, vărul primar al Antonelei, George Parteca (fiul lui Stere Parteca), și-a pierdut viața după ce a intrat cu un Porsche într-un stâlp.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consilierii municipali PNL din Constanța au uitat că sunt la putere

vin aug. 5 , 2022
Ceva ciudat se întâmplă în Consiliul Municipal Constanța și în PNL. Consilierii liberali se pare că au uitat că sunt la putere și funcționează încă într-o zonă de opoziție. Am citit recent o postare a consilierei Mihaela Andrei. Acesta face un lucru bun: vorbește cu oamenii pe stradă. Partea pozitivă […]
mihaela andrei

V-ar putea interesa și: