Victor Negrescu a fost ales în funcţia de vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni la Congresul desfăşurat la Berlin la finalul acestei săptămâni, a informat, duminică, PSD.

„Am avut onoarea să fiu ales, în cadrul Congresului Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Berlin, în funcţia de vicepreşedinte la nivel european al PES, în perspectiva alegerilor europene din anul 2024. Este o reuşită ca un reprezentant al Partidului Social Democrat să ajungă să ocupe o responsabilitate atât de importantă la nivelul familiei social-democrate europene. Doresc să-i mulţumesc pentru sprijin şi încredere preşedintelui Marcel Ciolacu. PSD a revenit în familia social-democrată europeană şi contează astăzi, cu adevărat, în plan european. Sunt mândru să mă alătur unei echipe puternice, conduse de noul nostru lider, fostul premier suedez Stefan Lofven, de prim-vicepreşedintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, şi de secretarul general, deputatul german Achim Post, cărora le mulţumesc pentru susţinere şi împreună cu care ne propunem câştigarea alegerilor europene din 2024″, a afirmat Negrescu, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, sprijinul pentru România este dovedit şi prin includerea, în rezoluţia aprobată în cadrul Congresului PES, a solicitării ca România să fie primită în spaţiul Schengen.

„Împreună cu mii de militanţi din Partidul Social Democrat şi cu colegii mei din PES activists România, cărora le mulţumesc pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului, contribuim de aproape 16 ani la construcţia unei voci puternice a social-democraţiei româneşti în plan european, milităm pentru o participare mai activă la dezbaterile internaţionale şi doctrinare şi la popularizarea activităţii Partidului Socialiştilor Europeni şi a familiei noastre politice în România. Reuşita noastră se datorează tuturor celor care au crezut, în cele mai dificile momente, că nu trebuie să abandonăm valorile social-democrate europene, ci să luptăm pentru mai multă influenţă a României în plan european”, a spus vicepreşedintele socialiştilor europeni Victor Negrescu.

În marja Congresului PES, delegaţia PSD, condusă de preşedintele Marcel Ciolacu, a avut o serie de întâlniri pentru a discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen şi cooperarea bilaterală şi politică cu mai mulţi lideri europeni printre care cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, premierul Finlandei, Sanna Marin, premierul Portugaliei, Antonio Costa, comisarii Ylva Johansson şi Frans Timmermans şi noul preşedinte al PES, Stefan Lofven.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cristina Dumitrache la congresul PES din Berlin: „A fost un privilegiu și o bucurie să fac parte din delegația României”

Dum oct. 16 , 2022
Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) de la Berlin s-a încheiat cu formarea unei noi echipe, constituită din președintele Stefan Lofven, fost premier al Suediei și Victor Negrescu, reprezentantul României ales în funcția de vicepreședinte, a anunțat Cristina Dumitrache, deputat PSD. „Îi felicit cu această ocazie și le doresc mult succes! […]
cristina-dumitrache-berlin

V-ar putea interesa și: