Victorie în instanță pentru Asociația Constanța Altfel: parcul de miniaturi din Parcul Tăbăcăriei nu se mai construiește

parc tabacarieparc tabacariearc miniaturi

Parcul de miniaturi din parcul Tăbăcărie nu se va mai construi.

Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, a atac în instanță proiectul, iar aceasta a dat dreptate asociației. Decizia este definitivă.

„Dragi constănțeni, am reușit! Hotărârea este DEFINITIVĂ! De mai bine de doi ani ne luptam in instanta pentru a anula una dintre cele mai mari înșelătorii propusă de Consiliul Local si vesnicul inițiator, vorbim despre proiectul Miniature Park din Parcul Tăbăcăriei. Astăzi instanța ne-a dat dreptate!
Vă lăsăm câteva idei pe înțelesul tuturor, a ceea ce însemna acest proiect pentru Parcul Tăbăcăriei:
„Conform legii, în parcuri, suprafața construcțiilor (doar provizorii) nu poate depăși 10% din suprafața totală a acestora. În Parcul Tăbăcăriei, această suprafață construită a depășit de mult 10%. Așa că primarul a ales aleatoriu în parc o suprafață de 2 ha și construiește pe 10% din ea. Zona va fi împrejmuită, iar accesul va fi permis doar în cadrul unui program. O nouă încălcare a legii care spune că accesul în parcuri este liber, nelimitat, neîngrădit, adică la orice oră fiecare dintre noi care dorește, să poată să se plimbe în parc. Știți cât din fondurile atrase sunt cheltuite pe căsuța de bilete de lemn și echiparea ei? Aproape 160.000 euro. Știți ce fundație are o căsuță mică-mică? 90 cm. Cât un bloc!”
Cu bună știință, Miniature Park putea fi realizat pe orice pârloagă din Constanța, dar ei nu sunt în stare/sau nu vor să identifice un teren viran pe care s-ar fi putut realiza ceva minunat!
Pe 30.06.2019, cei 5 000 0000 lei alocati proiectului se vor pierde!”, au precizat reprezentanții Asociației Constanța Altfel.

Iată ce spunea în 2017 primarul Decebal Făgădău despre acest proiect:

„Ne propunem să aducem o reprezentare la scară mai mică a obiectivelor valoroase pe care le are oraşul şi pe care le are regiunea noastră, în atenţia turiştilor. Utilizăm fonduri europene împreună cu un partener din Bulgaria, evident că vom promova şi câteva obiective importante de pe raza partenerului bulgar. Cred că lucrul cel mai important este că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care vă spun sincer astăzi nu se plimbă oamenii, astăzi oamenii o ocolesc pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem cu sprijinul fondurilor europene să reamenajăm spaţiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern şi eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuţe, coşuri de gunoi, tot ceea ce trebuie astfel încât dintr-o zonă ocolită de constănţeni şi de turişti astăzi să o transformăm într-o zonă atractivă pentru constănţeni şi pentru turişti”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.