VIDEO 199 de tâlhării în Constanța, în acest an, 43 de minori victime. Poliția anunță că se vor monta camere de luat vederi în scări de bloc

Comisarul șef Constantin Dancu, comandantul IPJ Constanța (foto: Cristian Hagi, 28 decembrie 2018)

În primele 11 luni ale acestui an, în municipiul Constanța s-au înregistrat 199 de tâlhării. Mai puțin față de 2017, când au fost 264 de cazuri.

Din totalul de cazuri, au fost înregistrate 43 de victime minori. 15 cazuri au fost în preajma școlilor.

„Multe dintre ele sunt smulgeri de telefoane, copiii care pleacă de la școală, merg cu telefonul noaptea, în zone întunecate. Avem o grămadă de măsuri pe care le vom pune în aplicate, în colaborare cu Poliția Locală, cu Jandarmii, cu Frontiera. Fac un apel la spiritul civic. Unii martori văd, dar nu ne ajută prea mult”, a spus Ion Chiru, șeful Poliției Municipiului Constanța.

Ion Chiru, șeful Poliției Municipiului Constanța (foto: Cristian Hagi, 28 decembrie 2018)

Acesta spune că, în 24 de ani, de activitate, a întâlnit un singur om, anul acesta, care s-a implicat total într-un caz de tâlhărie.

„Avem mult de muncă în ceea ce privește siguranța publică”, a precizat Ion Chiru.

Comandantul IPJ Constanța, Constantin Dancu, spune că majoritatea autorilor au fost descoperiți și a precizat că se vor lua măsuri.

„În domeniul prevenției mai avem mult de lucrat. Nu putem să o facem singuri. Suntem inclusiv în discuții cu Primăria Constanța pentru instalarea de camere de luat vederi în scări de bloc. Există un proiect de camere și pe străzi, din 2005 am dat, în fiecare, locațiile”, a precizat Constantin Dancu.

Proiectul este destul de avansat, a precizat comandantul IPJ Constanța. Primele cinci scări de bloc vor fi monitorizate în viitorul apropiat.

Vă recomandăm și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.