VIDEO Am stat de vorbă cu constănțenii nemulțumiți de pe strada Pandurului: „Primarul a promis că ne rezolvă problema, dar ne-a trimis Poliția Locală pe cap”

strada pandurului constanța
O parte din constănțenii care au ieșit în stradă

Locuitorii de pe strada Pandurului din Constanța au ieșit din nou în stradă joi, 18 aprilie. Nu ca să se plimbe, ci pentru a protesta împotriva faptului că Primăria Constanța și Confort Urban au montat dale pe trotuare, iar acum Poliția Locală îi amendează dacă parchează pe ele.

Am fost pe stradă și am vorbit cu ei (la finalul acestui text găsiți și o înregistrare video de circa opt minute). Au fost circa 20 de persoane, toate nemulțumite că nu mai au unde să-și lase mașinile. Unii au fost amendați de Poliția Locală pentru că au parcat pe dale, alții au avut oglinzile lovite pentru că au parcat pe stradă, alții au pățit și una, și alta.

„E de râsu’-plânsu’. Avem un trotuar de 11 metri și o stradă de șase metri. Plânsu este că ne-a dat amendă. Ne adunăm, dar nu avem la cine să ne plângem. Am fost în audiență la domnul primar, ne-a promis că ne rezolvă problema, dar ne-a trimis Poliția Locală pe cap. Poliția Locală a spus că nu depinde de ei, ci de Confort Urban”, ne-a spus domnul Răduțoiu, fost sportiv de performanță.

Este unul dintre cei care a primit o amendă de 400 de lei pentru că a parcat mașina cu două roți pe trotuar. Am scris despre asta AICI. Domnul Răduțoiu face parte din categoria celor care au luat și amendă, s-au ales și cu oglinda spartă.

Nu e singurul. Mai mulți mi-au mărturisit că au fost amendați de Poliția Locală. Oamenii sunt revoltați pentru că au putut parca o viață pe trotuar, fără să încurce pietonii. Dintr-o dată, au apărut dale, iar o hotărâre de consiliu local interzice parcarea pe dale.

„E o dovadă clară că am greșit gospodarul, îl tot greșim de ani. Cu dalele puse aici se asfaltau cinci străzi. Îmi spune să-mi iau mașina! O iau cu mine în pat?”, a spus o locuitoare.

Alții sunt nemulțumiți pentru că cei care ne conduc nu stau de vorbă cu ei. Au și propuneri: de exemplu, să se parcheze în spic, ar fi loc și pentru mașini, și pentru pietoni, mai ales că strada nu este folosită decât în mică măsură de pietoni (video care exemplifică acest lucru găsiți AICI). Până să fie ajutați de alții, s-au organizat singuri: parchează numai pe o parte a străzii, pentru a nu încurca traficul, inclusiv autobuzele care circulă pe aici.

strada pandurului constanța
Trotuarele de pe strada Pandurului sunt mai late decât șoseaua

„Ăștia nu ne mai reprezintă. Să vină alții, să ne lase în pace!”, au spus oamenii.

Unul dintre ei a atras bine atenția:

„Protejăm pavelele. Am un prieten care stă în centrul vechi. Nu funcționează aceeași hotărâre de consiliu? Puteți parca oriunde doriți. Nu există nici Poliție Locală, nici interdicție”, a spus alt locuitor.

„Să vedeți ce e miercuri, când se strânge gunoiul și când trec autobuzele”, ne-a mai spus altcineva.

Acum câteva zile, oamenii au traversat pe la pietoni, unul după altul, blocând circulația. Vor să li se rezolve problema, dar nimeni nu-i ascultă.

Care e de fapt problema? Primăria a montat pavele pe trotuar, iar o hotărâre de consiliu local din 2013 spune că e interzisă parcarea pe pavele. Dacă ar fi fost trotuar, ar fi putut să-și lase mașinile, pentru că nu-i încurcau pe pietoni. Primăria le spune să-și pună mașinile în curte sau să le lase pe alte străzi, dar unii spun că fie nu au loc în curte, fie că au mai mult de o mașină. Și mai spun că nu sunt locuri pe alte străzi. Cei care au curte sunt nevoiți oricum să treacă peste pavele cu mașina. În plus, afirmă ei, pe trotuare nu trece mai nimeni.

Oamenii nu sunt băgați în seamă nici de primărie, nici de consilierii locali, care îi ignoră cu desăvârșire, deși sunt constănțeni și plătesc impozite și taxe. Soluții sunt și ele trebuie găsite prin dialog.

Constănțenii nemulțumiți și-au spus păsul

Vă recomandăm și:

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Pavelele au fost “comandate” de fostul prefect Ioan Albu. Are 3 proprietati pe Pandurului cu iesire de vreo 50m liniari. Asta a fost soluția lui deoarece nu suporta sa gaseasca masini parcate în fata casei fiind legal până la manevra asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.