VIDEO Animalele din microrezervația Constanța au trecut la meniul de primăvară

microrezervația Constanța

Animalele din Microrezervația Constanța au trecut la meniul de primăvară. De câtea zile, iarba este meniul lor preferat.

Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, spune că acestea au la dispoziție iarbă proaspătă care le ajută să treacă peste urmările sezonului rece.

„Iarba proaspăt cosită este bogată în vitamine, în primul rând.  În al doilea rând, este un adaos, nutritiv și pur și simplu plăcut, gust bun, normal. Firul verde de iarbă este căutat de orice animal. Și păsări și mamifere deopotrivă. Sunt îngrijite și ne gândim și la bunăstarea lor, iar o mână de iarbă contribuie la această bunăstare. Bunăstare care la Complexul Muzeal încercăm să fie maximă și poate nu veți vedea la noi animale foarte spectaculoase, nu veți vedea lei sau tigri. Nu veți vedea animale de dimensiuni foarte mari: elefant, cămilă. Nu veți vedea că pentru ele, bunăstarea înseamnă spațiu și nu putem să le oferim atât de mult spațiu. În consecință avem animale care se potrivesc cu posibilitățile noastre, cu mediul în care existăm, un mediu urban, un mediu lacrustru, care are și frumusețea lui, dar și limite bineînțeles“, a explicat doctorul Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

Adrian Bîlbă spune că există planuri pentru a aduce noi animale, dar și pentru a crea o grădină zoologică în adevăratul sens al cuvântului.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.