VIDEO. Caravana teatrului. Un maraton cultural care începe luni, în localitatea 23 August

caravana teatrului constanta
Caravana teatrului în județul Constanța. Actorii repete, cu câteva zile înainte de primul spectacol

Evenimentul cultural „Caravana teatrului în județul Constanța”, ajuns la a doua ediție, începe luni, 2 octombrie. Prima oprire: localitatea 23 August, care va fi urmată, în zilele următoare, de Techirghiol și Tuzla.

Evenimentul constă în prezentarea, către publicul din aceste localități, a spectacolului de teatru„Online, Shakespeare, online!”. Un spectacol de Daniel Chirilă, o transpunere modernă a poveștii celor patru îndrăgostiți din „Visul unei nopți de vară” al lui William Shakespeare. Vor urca pe scenă actori profesioniști, ce fac parte din compania de Teatru Lui’s Arts din Constanța, mulți dintre ei fiind angajați ai Teatrului de Stat din Constanța.

Spectacolele au loc în casele de cultură din localități, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

„Este a doua ediție a caravanei teatrului. Am luat decizia sa continuăm proiectul datorită succesului de care s-a bucurat prima ediție, în aprilie 2017. Spectatorii din județul Constanța, de la Mangalia și Cernavodă până la Peștera și 23 August, s-au putut bucura de teatru. Ne-au primit atât de frumos, încât ne-am gândit să continuăm proiectul. Este nevoie de mai mult decât o ediție, cu o floare nu se face primăvară”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Programul complet al caravanei teatrului este următorul: 2 octombrie – localitatea 23 August, 3 octombrie – Techirghiol, 4 octombrie – Tuzla, 9 octombrie – Negru Vodă, 10 octombrie – Peștera, 11 octombrie – Medgidia, 16 octombrie – Mangalia, 17 octombrie – Hârșova, 18 octombrie – Cernavodă, 23 octombrie – Corbu, 24 octombrie – Agigea, 25 octombrie – Valu lui Traian.

Spectacolul de teatru „Online, Shakespeare, online!” se bazează pe un scenariu și o abordare care se adresează tinerilor. Plecând de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară”, textul vorbește despre evoluția tehnologiei și a informatizării în raport cu sentimentul iubirii la tinerii îndrăgostiți. Patru adolescenți din contemporan, exponenți ai generației Y, ajung să-și piardă siguranța realității și a certitudinii imediate în detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuală. Cei doi băieți si două fete se depărtează de realitate, „furați” de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius și Lysander au căzut prada vrăjilor irealului Puck. Tinerii, caracterizați printr-o diversitate dusă la extrem, se lasă din ce în ce mai ușor influențați de TV, radio sau internet, situație care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea. Textul vorbește despre pierderea loialității față de idealuri, despre flexibilitatea aparentă a luării deciziilor în funcție de oferta agresivă și uneori copleșitoare oferită de mediul online, astfel încât conflictele sociale și ideologice ating de multe ori cote de paroxism.

Proiectul „Caravana teatrului în județul Constanța” este realizat cu o finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național și cu o contribuție proprie a Georgiana Rusu PFA.

Mai jos puteți urmări câteva imagini surprinse în timpul repetițiilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

VIDEO. Decebal Făgădău: „Constanța se așază pe harta orașelor serioase, importante, chiar prin prisma unei analize internaționale”

Sun Oct 1 , 2017
Primarul Decebal Făgădău, în timpul unei conferințe de presă susținută în Primăria Constanța (fotografie realizată de Constanța 100% în martie 2017) Primarul Decebal Făgădău a declarat că orașul Constanța se așază acolo unde îi este locul: „pe harta orașelor serioase, importante nu numai din prisma unei analize locale sau regionale, […]
decebal făgădău primar constanța

V-ar putea interesa și: